Jenkei Dániel, 2014.08.24. | Úszás

Hat éremmel zárta Hosszú Katinka, a Vas(as)Lady a berlini Európa-bajnokságot.

 

Véget ért a berlini Európa-bajnokság, a magyar úszósport egyik legsikeresebb kontinenstalálkozója, klubunk büszkesége, Hosszú Katinka számára pedig egyértelműen a legeredményesebb. A Vaslady (vagy inkább Vasas?) hat éremmel – három arany, egy ezüst, két bronz – fejezte be a kontinens legjelentősebb vizes eseményét.

Katkának egyetlen szám maradt vasárnapra, a 200 m pillangó, mivel a 400 m gyorsot lemondta, teljesen érthetően, az már a tizenegyedik száma lett volna, és azért a jóból is megért a sok.

A 200 pillangó döntőjében 50 méternél még vezetett, de száznál már a spanyol Mireia Belmonte volt az élen, aztán a másik spanyol, Judit Ignacio Sorribes is megelőzte, így bronzérmesként érintette meg a falat. Ideje 2:07.28 perc, mögötte Jakabos Zsuzsanna lett a negyedik 2:08.03 perccel.

Katinka egyáltalán nem volt csalódott, talán csak az ideje miatt kicsit, de hogy mit mondott, azt nézzük meg a videóról:

A Vaslady élete legsikeresebb Európa-bajnokságának nevezte a berlinit, és a számok is ezt támasztják alá.

És mivel Kiss László szövetségi kapitány is hosszasan méltatta Hosszú Katinka berlini produkcióját, sőt, az Európa-bajnokság kiemelkedő egyéniségének nevezte, nem is férhet kétség az értékelés jogosságához. 


Hirdetések