Jenkei Dániel, 2014.08.22. | Úszás

Hosszú Katinka pénteken is kitett magáért Berlinben.

Hosszú Katinka ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta. A gyorsváltó befejező embereként csütörtökön csupán 8 századdal úszott gyengébb részidőt, mint a szám koronázatlan királynője (világcsúcstartó, olimpiai bajnok) Federica Pellegrini az olasz kvartettben – ez már jelzett valamit (azon túl, hogy nem kis hátrányból hozta be bronzérmes helyre a magyar csapatot). Nos, a délelőtti 200 gyors előfutamait elképesztően jó idővel nyerte (1:57.05), másfél másodpercet verve a mezőnyre, benne Pellegrinivel, de a csütörtökön a legjobb időt „váltózó” Sarah Sjöström nélkül. A még mindig csak 21 éves svéd hölgy ugyanis feladta a 200 gyorsot a kedvenc száma, a 100 m pillangó esti döntője miatt.

Katka egyébként később, 28.81-gyel, tizedikként kvalifikálta magát 50 háton is az elődöntőbe.

Este negyed tizenegykor jöttem el az uszodából a doppingvizsgálat miatt, fél tizenkettőkor kerültem ágyba – de tudtam, ma is nyomni kell, függetlenül attól, hogy már fáradtabb vagyok, mint az Eb elején. De nem lehet a megérzésekre hagyatkozni, muszáj mindent beleadni ezután is” – összegzett a délelőtti Katka.

Délután a 200 m gyors elődöntőjében még egy lapáttal rátett a mi vasasos Vasladynk, 1:56.96-at repesztet, ez most a harmadik helyhez volt elég Pellegrini és az orosz Popova mögött. Az 50 hát elődöntője már nem sikerült, nem jutott tovább, erre ne is pazaroljunk több szót, helyette nézzük meg a Katinkával készített videóinterjút:

Szombaton, az Európa-bajnokság utolsóelőtti napján délelőtt Katinka a 200 m pillangó előfutamában ugrik a vízbe (Verrasztó Evelynnel és Jakabos Zsuzsannával), majd délután 16.31 órakor a 200 m gyors döntőjében, majd 17.13-kor reményeink szerint a 200 m pillangó elődöntőjében szerepel. Nem akarjuk elkiabálni, de…az eddig három aranyból és egy bronzból álló berlini éremkollekció alighanem gyarapodni fog.


Hirdetések