, 2014.08.21. | Tenisz

Múlt hétvégén rendezték meg a tenisz utánpótlás országos bajnokságot, melyen a Vasas feltörekvő tehetsége, Tóth Amarissa Kiara az U12-es lányok között egyéniben és párosban is a dobogó legtetejére állhatott fel.

A Vasas SC Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémiájának egyik legtehetségesebb versenyzője esélyeshez méltó módon szerepelt a Park Teniszklubban megrendezett korosztályos országos bajnokságon. Tóth Amarissa Kiara előbb párosban partnerével, majd pedig egyéniben minden meccsét megnyerve lett kétszeres országos bajnok.

Amarissa így emlékezett vissza a hétvége eseményeire:

- Egyéniben a döntőig nagyon jól ment a játék, viszonylag sima mérkőzéseket tudtam játszani. A döntőben az országos ranglista második helyezett Jánosi Luca volt az ellenfelem. Az első szett nagyon szoros volt, 5-4-re is vezetett, de én ezután kilenc gémet nyertem egymásután, és meg tudtam fordítani az állást. A második játszma már sokkal simább volt, azt 6-0-ra hoztam.

A párosban Dávid Cintia volt a párom, akivel a téli Országos Bajnokságot is megnyertük. Az elődöntőig sima mérkőzéseket játszottunk. A legjobb négy között már egy fokkal nehezebb meccs következett, ami jó ráhangolódás volt a döntőre. A fináléban a Papp-Petrova kettőssel mértük össze az erőnket. Az első szettben nagyon rosszul játszottunk, és azt el is vesztettük. A második játékrész nagyon szorosra sikeredett, de végül mi jöttünk ki belőle győztesként, így jöhetett a mindent eldöntő szett, ami egy 10-es tie break volt, amit 10-4-re megnyertünk.

Eredmények:

Egyéni:
1. forduló: előnyerő
2. forduló: Nagy-Békési 6:1; 6:0
3. forduló: Kerekes Kata 6:1; 6.0
negyeddöntő: Lupák Annamária 6:1; 6:1
elődöntő:: Papp Nóra 6:4; 6:3
döntő: Jánosi Luca 7:5; 6:0

Páros:
1. forduló: előnyerő
2. forduló: Csontos Eszter-Quittner Dóra 6:0; 6.0
3. forduló: Salamon Eszter-Zöldi Aliz 6:0; 6:1
elődöntő: Jánosi Luca-Matkó Réka 6:1; 6:4
döntő: Papp Nóra-Petrova Anastasia 3:6; 7:6; 10:4

 

fotók: Doba István


Hirdetések