Jenkei Dániel, 2014.08.17. | Kajak-kenu

Fábiánné Rozsnyói Katalin fiai kitettek magukért a szolnoki országos bajnokságon, a Vasas kajakozói uralták a férfi számok többségét.

Kezdjük a kajaknégyes 1000 méterrel, ebben a számban Kati néni két nagyon erős négyest is össze tud állítani, ez látszott a nyári válogatókon is. Most sem volt másképp, hiszen az arany a Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman kvartett nyakába került, de szorosan mögöttük következett a Kugler-Szalai-Kucsera-Schenk egység a második helyen.


fotó: Luczó Péter

Szintén 1000 méter, de kettesben, itt is örülhettünk éremnek: Kulifai Tamásnak elmondása szerint régi álma vált valóra azzal, hogy Kammerer Zoltánnal mehetett párost, kettejük teljesítménye pedig most egy bronzra volt elég.

És még mindig 1000 méter, de ezúttal egyesben, Kammerer Zoltán mögött két vasasos éremmel, Kugler Attila és Pauman Dániel révén. Ez a befutó volt a legszorosabb, hiszen századok választották el az első négy helyezetet, Tóth Dávid és Kulifai Tamás is ott voltak az élmezőnyben, utóbbi elmondása szerint a célbaérés után fogalmuk sem volt, hogy ki hányadik lett.

Kati néni persze keverte a kártyákat, eddig még nem látott felállásokat tapasztalhattunk a rövidebb távokon. Ilyen volt a négyesben 500 méteren indított, Pauman-Szalai-Kucsera-Kammerer egység, akik meg sem álltak a bajnoki a címig.

500 méteren párosban ezúttal Kucsera Gábor Tóth Dáviddal ült össze, ők másodikok lettek, mögöttük pedig a szintén vasasos Szalai-Kulifai duó végzett, tehát itt is két érmet szereztünk.

500 egyesben pedig Szalai Tamás remek versenyzéssel lett országos bajnok.

Igazi csemege volt a négyesek 200 métere, amellyel világversenyeken nem találkozhatunk. A félperces száguldásban is szereztünk egy érmet, a Pauman-Szalai-Kucsera-Kammerer négyes odaért a dobogó legalsó fokára.

Zárásként pedig a leghosszabb távon örülhettünk, Pauman Dánielnek, aki lassan az 5000 méter specialistája lesz, hiszen egy jó hajrával övé lett az országos bajnoki cím, elmondása szerint berúgta a célba a hajót, így lett meg a győzelem. Ő ebben a számban idén nyáron már egy Európa-bajnoki negyedik helyet is begyűjtött.

A fenti érmes teljesítményeken túl a Vasas versenyzői még számos értékes helyezést szereztek, így nem meglepő, hogy klubunk szerezte a legtöbb bajnoki pontot a férfi kajak szakágban, ez pedig, a magyar mezőnyt ismerve, igencsak nagy dolog.


Hirdetések