Jenkei András, 2014.07.23. | Kajak-kenu

A hazai rendezésű U23-as világbajnokságon a K-4 1000 méteres magyar egység, egy vasasos taggal, Bárdfalvi Márkkal a soraiban lett hetedik.

A szegedi világversenyen a Noé Bálint, Bárdfalvi Márk, Császár Gergely és Ilyés Róbert összeállítású négyes tagjai többet vártak maguktól, ám a fináléban ezúttal csak a kanadai és szerb egységet sikerült megelőzniük.

Bárdfalvi Márk: 
- Nagy reményekkel vágtunk bele a közös munkába a fiúkkal, szerettünk volna legalább dobogó közelébe eljutni. Ehhez képest a döntőben a csalódást keltő hetedik helyen végeztünk. Hogy mi lehetett a probléma, amiért nem tudtuk azt hozni, ami bennünk van? Úgy gondolom kevés időnk volt arra, hogy együtt készülhessünk fel erre a világbajnokságra, csak két héttel a verseny előtt ültünk először egy hajóba. Be kell látni, hogy ez a két hét nem volt elég arra, hogy teljesen összecsiszolódjunk felkészítő edzőink, Csamangó Attila és Sík Márton kezei alatt. Az előfutamból harmadik helyen jutottunk tovább, de a fináléban erős szembeszeles idő volt, ami abszolút nem feküdt nekünk, a végére teljesen szétestünk. A verseny után sokat beszélgettem Kati nénivel is, akik kicsit sem volt elégedett a teljesítményünkkel, ahogyan én sem. Most már kezdem túltenni magam a csalódáson, levontam a tanulságokat, már előretekintek és készülök a további megmérettetésekre. 


Hirdetések