Jenkei András, 2014.07.19. | Vívás

Az oroszországi Kazanyban zajló világbajnokságon olimpiai bajnokunk a legjobb nyolcig jutott a férfi kard egyéni versenyszámban.

Szilágyi Áron mellett a Vasas másik fiatal kitűnőség, Szatmári András is ott volt péntek koradélután a legjobb 64 mezőnyében. Szilágyi osztrák ellenféllel szemben gond nélkül (15:6) lépett tovább, míg Szatmári a korábbi világbajnok, orosz Jakimenkóval szemben próbálkozott, ám neki nem sikerült a győzelem (10:15). „Nem éreztem azt, hogy rosszul megy a vívás, ám ahhoz, hogy legyőzzem Jakimenkót, extrát kellett volna nyújtanom, ami nem sikerült.”
A tizenhat közé jutás kemény feladatot jelentett Áron számára. A grúz Bazadze  tavaly Budapesten junior Eb-t nyert, és ezúttal is megmutatta képességeit. 14:14-nél a zsűri hosszasan videózott, majd olimpiai bajnokunk javára ítélték a mindent eldöntő találatot. A nyolcaddöntőben – Athént követően rövid időn belül másodszor is – legyőzte a német Limbachot (15:13), majd a koreai Gu Bon Gil ellen is jól kezdett, 6:3 után azonban fordult a kocka az egyre magabiztosabb koreai, kiejtette  Áront (10:15). „Nem tudok örülni ennek az ötödik helynek, eddig is volt már két vébé-negyeddöntőm, most lett egy harmadik. Gutól a szünet után kaptam három olyan tust, amelyeknél egyértelműen hibáztam. A csapatversenyen javítani fogunk!"

 


Hirdetések