Jenkei András, 2014.07.17. | Labdarúgás

Az NB I-es Puskás Akadémia otthonában harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a Vasas. 

Puskás Akadémia FC – Vasas 1-1 (1-0)
Felcsút, 150 néző. 

Vezette: Farkas Á.

PAFC, 1. félidő: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás M., Gohér  –  Papp M., Polonkai  –  Denkovics, Szakály D., Harsányi  – Lencse. 2. félidő: Danilovics –  Lorentz, Tar, Spandler, Fabio  – Tóth B., Hudák  – Czvitkovics, Sallai, Makrai – Tischler

Vasas: Hermány  – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú N. – Berecz (Ádám, 72.), Nagy T. (Menyhárt, 63.), Vida – Nagy D. (Polényi, 46.), Rajczi (Ferenczi , 55.), Remili (Oláh, 72.).

Gólszerző: Lencse (39., 11-esből), ill. Remili (70.)

A felcsúti Puskás-pályán a már jól ismert, tavasszal is a Vasasban futballozókon túl, három új játékost állított a kezdőcsapatba Szanyó Károly vezetőedző. Persze a magyar labdarúgás világában jártasak számára, a komoly élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező Hajdú Norbert, Rajczi Péter és Nagy Dániel neve cseppet sem számít ismeretlennek. Tudásukkal, rutinjukkal, ősszel mindhárman komoly segítségére lehetnek az NB I-be törekvő Vasasnak.

Az első játékrész inkább mezőnyjátékkal telt el, amiben teljesen egyenrangú partnerei voltunk a jövő héten már bajnokit játszó ellenfelünknek. A félidő hajrájában középhátvédünk Tamás László a tizenhatosunk vonala előtt szabálytalankodott, a játékvezető meglepő szigorúsággal a piros lapot mutatta fel neki. A baj nem járt egyedül, hiszen az elvégzett szabadrúgás a sorfalban álló Berecz Zsombor kezének ütközött a labda, a megítélt büntető elvégzése után pedig nemcsak ember-, hanem gólhátrányba is kerültünk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A fordulás után beállt a Fáy utcába visszatérő Polényi Gábor, csapatunk pedig tíz emberrel is egyértelműen uralta játékot, sőt az első félidőben kevésbé megvalósuló intenzív letámadás is egyre többször érvényre jutott.
Az utolsó húsz percre fordulva, egy jobbról elvégzett szabadrúgásunk után Remili Mohamed startolt a labdára, a büntetőterületen belül akasztották, a 11-es pedig ezúttal sem maradt el. A sértett első próbálkozását még hárította a kapus, a kipattanónál azonban már nem volt kegyelem.

A látottak alapján elmondható, hogy Szanyó Károly csapata a kemény edzések ellenére is ott folytatja ahol a tavasszal abbahagyta.

 


Hirdetések