Jenkei András, 2014.07.16. | Birkózás

A Vasas birkózói kitettek magukért a tizenegyedik alkalommal megrendezett világversenyen, amelynek idén Pécs volt a házigazdája.

A felsőfokú tanulmányokat folytató birkózók seregszemléjén, világbajnoki bronzérmesünk Barka Emese, meggyőző teljesítménnyel diadalmaskodott az 58 kilogrammos súlycsoportban. Először ukrán, majd amerikai, a döntőben pedig orosz lányt múlt felül hatalmas fölénnyel. A Német Nagydíj után rövid időn belül második rangos nemzetközi versenyén sem talált legyőzőre.

Szintén minden ellenfelét legyőzte a kötöttfogású, 75 kg-os Szabó László. Ő tavasszal már az Eb-n is bizonyította egy ötödik hellyel sokra hivatottságát, a Mecsekalján pedig aranyérmet nyert. Sorrendben kazah, brazil, lengyel és ukrán ellenfelekkel birkózott.

A világbajnokság első napján 97 kg-ban Szabó Mihály szerezte meg Magyarország első érmét, miután a bronzcsatában 4-2-re legyőzte az orosz Magomedovot. Előtte egy mongol birkózón túljutva, egy egyesült államokbeli riválisától szenvedett vereséget, és a vigaszágon jutott el a bronzig.


                                                                                              fotók: birkozoszov.hu

Még egy vasasos lépett szőnyegre, a 61 kg-os Németh Béla azonban nem jutott túl az első fordulón.

 


Hirdetések