Jenkei András, 2014.04.24. | Ökölvívás

A Vasas-Süllős fiatal bokszolói két versenyen is megmutatták a közelmúltban, hogy ígéretes jövő előtt állnak.

Elsőként Kóczé Artúrról kell szólnunk, aki Szófiában, a junior világbajnokságon képviselte a Vasast. Már a részvétel kiharcolása is komoly haditett volt, ám 91 kilósunk a bolgár fővárosban további sikerélménnyel gyarapodott, hiszen első meccsén megverte nigériai ellenfelét.
A folytatásban egy holland fiú következett, a meccs kevés ütést hozott, a pontozók döntöttek, akik a hollandot hozták ki győztesnek, Kóczé tehát búcsúzott a legjobb tizenhat között.
A verseny első öt helyezettje kijutott az ifjúsági olimpiára, amiről most a mi fiúnk lemaradt, de jelen állás szerint az ifik között ő az elsőszámú magyar saját súlycsoportjában, ami reménykeltő, hiszen legutoljára vasasosként ezt Bacskai Balázs mondhatta el magáról.

Miközben Kóczé Bulgáriában bunyózott, addig kortársai Nagykanizsán vettek részt az utánpótláskorú ökölvívók országos seregszemléjén. Serdülő korosztályban hatan, a junioroknál pedig heten képviselték a piros-kék színeket.

A serdülők versenye olyannyira jól sikerült számunkra, hogy a Vasas-Süllős nyerte a csapatversenyt. A különböző súlycsoportokban egy aranyat (Papp Richárd), három ezüstöt és egy bronzérmet szereztünk. Ráth Miklós és Csík Csaba tanítványai tehát kitettek magukért, három éve nem nyert a Vasas csapatversenyt ezen a szinten.

A juniororknál sem lehetett ok a panaszra, itt Kozák László szerzett vasasosként aranyat, aki  négy mérkőzést nyert zsinórban, de a többiek is helyt álltak.

Urbán Lászlót, a Vasas-Süllős szakosztály-igazgatóját kértük értékelésre a két verseny kapcsán:
- Artúr meccsét a 16  között volt szerencsém élőben látni, nem szégyenkezhetünk, kicsit talán lehetett volna bátrabb, de összességében így is elégedettek vagyunk vele. Ráadásul nemcsak mi, hanem a szövetségi kapitány is elismerését fejezte ki, fontos számunkra, és büszkeséggel tölt el minket, hogy elsőszámú embert ad a Vasas a magyar válogatottnak.
A diákolimpia kapcsán a serdülők csapataranyát szép sikernek tartjuk, a verseny előtt a második hely tűnt realitásnak, de a srácok túl tudták szárnyalni az elképzelésünket. Régen nyertünk ilyen viadalt, ami mutatja, hogy kezd magához térni az utánpótlás a Vasasnál. Elég ha csak a létszámokat említem, tavaly a diákolimpián összesen három vasasos vett részt, és egyetlen meccset tudtunk nyerni, idén lényegesen többen voltunk, és eredményesebben is szerepeltünk.


Hirdetések