Jenkei András, 2014.04.15. | Birkózás

A finnországi Európa-bajnokságon Barka Emese és Sastin Marianna helyett ezúttal az újoncként bemutatkozó Szabó László nyújtotta a legjobb teljesítményt a Vasas versenyzői közül.

Sastin Marianna és Barka Emese is viszonylag hamar búcsúzott a kontinensviadaltól, így nem sok esélyt láttunk arra, hogy lesz még vasasos siker Vantaa-ban, hiszen a 75 kg-ban induló huszonkét esztendős Szabó Lászlótól már kvalifikáció is nagy tett volt, ám ő nem érte be ennyivel.

A selejtezőben a hazaiak versenyzőjét, Moisót verte 4-2-re, úgy, hogy már 4-0-ra is vezetett, tehát végig kézben tartotta a meccset. A bátor hozzáállás a fehérorosz Palenszki ellen is megmaradt, itt egy intés is segítette Szabót, aki máris a negyeddöntőben találta magát.


                                                                                                                            fotó: birkozoszov.hu

Az igazi bravúr azonban csak ezután következett, a korábbi Eb-ezüstérmes török Tüfenk ellen heroikus küzdelemben, 0:2-ről két remek válldobással fordított klubunk versenyzője, ezzel pedig biztossá vált, hogy élete eddigi legnagyobb sikerét éri el, azaz éremért birkózhat egy Európa-bajnokságon.

Az elődöntőben az orosz Csehirkin már túl nagy falat volt, a bronzmeccsre pedig láthatóan elfáradt Szabó, így végül az azeri Murszalijev is legyőzte, az ötödik hely azonban így is bőven várakozáson felüli teljesítmény részéről.

Bódi Jenő, a Vasas birkózóinak szakosztály-igazgatója a helyszínen figyelte a történéseket:
- Remek hangulatú Eb-t rendeztek a finnek, a két vasasos lánynak most nem sikerült jól az esemény, de tragédia nem történt, mindkettejükben benne vannak továbbra is a kiugró eredmények. Szabó Lacira viszont nagyon büszkék vagyunk, ha stabilan tudja hozni a későbbiekben ezt a formát, akkor még sok örömet szerezhet nekünk. Az biztos, hogy ez a pályafutása eddigi legnagyobb eredménye, amivel példát mutathat az összes Fáy utcában birkózó fiatalnak.


Hirdetések