Jenkei András, 2007.11.13. | Magazin

Szolid tájfun söpört végig a Fáy utcai sporttelepen. Szombat délután volt, a Vasas futballcsapata ”összezsugorodott” szurkolótábor előtt próbálta legyőzni a Győr csapatát. A siker ezúttal is elmaradt, csakúgy mint ezen az őszön annyiszor. 

 

A vígan nyargalászó szél bele-belekapott az amúgy is tétován szálló labdába, majd továbbsuhanva a földhányások, kisebb-nagyobb kupacok, betontörmelékek és munkagépek között cikázott. A zöld gyepen a csapat játékán nem látszott különösebb fejlődés. 
Nem így a háttérben. Ha valamelyik pesszimista Vasas-szurkoló a szóban forgó meccs szünetében vette a fáradságot, s a viharral dacolva körülnézett az Illovszky-stadionban, már felmérhette, milyen ütemben zajlik az építkezés. S talán ez abban a pillanatban fontosabbnak tűnt, minthogy a gólképtelen, piros-kékbe öltöztetett futtballisták betalálnak-e az ellenfél kapujába, avagy sem. 

A beharangozott jövő immár nem álomképszerű. A sokat emlegetett pályaépítés gyors ütemben halad, nemrég még elegáns fogadás keretében zajlott az alapkőletétel, Illovszky Rudolf, Mészöly Kálmán, Ihász Kálmán, Markovits Kálmán s megannyi angyalföldi legenda közreműködésével, s tessék, a romokon hamarosan új élet kezdődhet. 
Heteken belül ekészülhet a felújítási munkálatok első üteme, és a Vasas-lurkók az ütött-kopott, illúzióromboló salakos pályák helyett kifogástalan műfüvön edzhetnek. 
Fontos lépés ez, még annál is fontosabb. S valamiféle kapaszkodót nyújt a kudarcoktól elkeseredett, s a meccsektől való távollétükkel tüntető drukkereknek. Mert a szurkoló már csak olyan: hiába büszke a világranglista huszadik helyén álló, az ország talán jelenlegi legnépszerűbb sportolójára, Szávay Ágnesre, a vilgábajnoki címet ünneplő kardozókra, a vb-n ígéretesen bunyózó bokszolókra, a vízilabdabajnokságban vezető Földi-csapatra – ha a futballisták évek óta csak szenvednek. 

Nem csoda, hogy az összefogást sürgeti mindenki. Jámbor János kft-tulajdonos és Markovits László ügyvezető elnök összefogását. S az első lépések már megtörténtek, túl vannak két beszélgetésen, jól lehet megállapodásról, leírt, elkészített közös tervekről még nem beszélhetünk. De ugyanazt akarják mindketten: megerősített, hírnevéhez, a klub hagyományaihoz méltó labdarúgóegyüttest, amely az egyre inkább szépülő körülmények között emlékezetes sikerrel ajándékozza meg a szurkolókat. 

Szolid tájfun söpört végig a Fáy utcai sporttelepen. Ha minden jól alakul, talán ez lehet a változás szele..


Hirdetések