Jenkei András, 2014.03.16. | Magazin

A Vasas kajakosai, Fábiánné Kati néni vezetésével idén egzotikus helyszínen készülnek fel a versenyszezonra. A csapat Abu Dhabiban tölti a következő heteket. A kemény munka mellett a némi írói vénával is megáldott Pauman Dánielnek hála, folyamatosan hírt kapunk a kinti történésekről. 

Élményekben gazdag napokon vagyunk túl, pedig még egy hét sem telt el, hogy landoltunk a dubai-i leszállópályán. 
Találkoztunk egy befolyásos Sejkkel - nagyban neki köszönhető, hogy ez az edzőtábor létre tudott jönni - majd a magyar nagykövettel, több itt dolgozó vállalkozóval, illetve az én személyes kedvencemmel: Strucc-ezredessel! 

Alapvetően edzeni jöttünk ide, nem lófrálni, de ha időnk engedi, azért jól érezzük magunkat, és körbenézünk, mert bűn lenne nem legeltetni a szemünket a fényűző szállodán, amit Abu Dhabi belvárosában láttunk. 

A március 15-i emlékestre a magyar nagykövet invitált meg minket. Este pont a Himnuszra estünk be a forradalomra emlékező bálra, ahol a többi ország nagykövetei is szép számmal képviseltették magukat. Ettünk egy jót, beszélgettünk a nagykövettel, aki kétszer is útba igazított minket, hogy merre van a másik szálloda, ahol lehet sört inni, mert ő oda szokott járni. Kellemes eső is szemerkélt a végén, de inkább üdítő volt, mintsem zavaró.

Ma és tegnap viszonylag erős szél fújt a környéken ezért ma délelőtt például kihívás volt a hajóval a vízen evezni. Olyan gyorsan mentünk amúgy a résztávokban, hogy a motorossal Kati néniék nem is bírták tartani velünk a tempót.

Totyának (Kulifai Tamás) vannak ugye dolgai, ezt már megszoktuk, de hogy fertőző is az állapota, az eddig rejtve maradt. Ám Szafi (Tóth Dávid), aki szeretett Tománkkal van egy szobában, kezd furcsa dolgokat produkálni, olyanokat, amiket amúgy Toma szokott csinálni. Egyik nap például lent kondiztunk a fitneszteremben, ahol a futógépek előtt tévé is van. Az egyiken épp egy helyi furcsaság ment: tevefutam! Egy baromi nagy pályán, kint a semmi közepén a sivatagban különböző "istállók", vagy sejkek tevéi versenyeznek egymással, miközben a gazdájuk, vagy "hajcsáruk" a pálya két oldalán lévő autóknak fenntartott helyen száguld a tevék után - Range Roverrel, Land Cruiserrel, Toyotával, Lexussal...- és drukkolnak kedvenceiknek, hogy nyerjenek. Épp ezt néztük jópáran a tévén, hangosan ecsetelve, hogy milyen érdekes, majd Szafi, aki addig hátul volt, szintén előrelépett, mereven kibámult az ablakon és kereste, hogy hol futnak azok a fránya tevék? Ő csak a medencét látja, hogy találunk mi ki ilyen ökörséget? Végül meglátta a tévé képernyőjét, de kellett hozzá pár másodperc...

Végül be kell még számolnom a kis kedvencünkről: Strucc-ezredesről, aki a stranddal átellenben lévő szigeten él többedmagával, de az ezredest mindig meg tudjuk különböztetni, mert amikor arrafelé evezünk, akkor ő kimért léptekkel mindig jön utánunk és lesi, hogy mi a fenét csinál itt az ő kis birtoka körül pár ember azokban a vékony izékben, ülve a tengeren. Mint egy dáma úgy jár-kel, vagy fut mellettünk, amíg el nem hagyjuk a környéket, más csatornák vagy öblök felé evezve. 

Holnap hosszú evezés néz ki, bár lehet, hogy résztáv is lesz, ezt sosem tudjuk előre, viszont utána strandröpi bajnokságra kell mennünk, díszvendégnek. Nehéz az élet itt


Hirdetések