Jenkei András, 2014.04.13. | Torna

A Vasas férfi tornászai letették névjegyüket a szerenkénti országos bajnokság szombati küzdelmei során, tekintélyes éremkollekciót – négy arany, öt ezüst, két bronz – gyűjtöttek össze a Körcsarnokban.

Nemrégiben alakult szakosztályunk ugyan mini létszámmal képviseltette magát az OB-n, ám a pódiumra lépő négy tornászunk maximális teljesítményt nyújtott. 

A Vasas egyetlen felnőtt versenyzője, Tálas Bence gyűrűgyakorlatát a legmagasabb pontszámmal díjazták a bírók, így ezen a szeren magyar bajnok lett. Kevés hiányzott ehhez nyújtón és ugrásban, a gyakorlatok értékelése után kiderült, mindkét szeren 2-2 tizeden múlott az arany.

Három érmével így is az egyik legeredményesebb tornász lett a mezőnyben. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy pénteken Bence nyerte a májusi Európa-bajnokságra kvalifikáló – a csapatbajnoksággal párhuzamosan rendezett – válogató verseny első fordulóját, akkor egyértelmű, hogy személyében kiváló és eredményes sportemberrel gyarapodott a Vasas-család, és akitől – ahogy alább olvashatjuk – a reális helyzetelemzés sem áll távol: 
„Nem vagyok maradéktalanul elégedett a hétvégi produkciómmal. Az összetett válogató megnyerésének természetesen nagyon örülök, úgy érzem ezzel nagy lépést tettem az Eb szereplés felé. A szerenkéntivel kapcsolatban már maradt bennem hiányérzet. Szerettem volna három aranyat nyerni, de nyújtón és korláton kevesebb pontot kaptam a gyakorlataimra, mint előző nap. Korláton rontottam egy kisebbet, így ott is elúszott a dobogó, a talaj meg a lólengés pedig amúgy is gyengébb számom, azokon nem ért váratlanul, hogy nem végeztem a közvetlen élmezőnyben. Szóval így az OB kicsit befejezetlen ügy maradt számomra, de legalább lesz motivációm a későbbiekben is…” – összegezte a hétvégét Tálas Bence.

Ha Tálasról azt állítottuk, hogy az egyik legeredményesebbje volt a felnőtt mezőnynek, akkor ez a titulus egy pillanatig sem volt kérdéses az ifjúságiak között, ahol Kardos Botond mind a hat szer eredményhirdetésekor dobogóra állhatott. Reszeli Péter tanítványa ugrásban, korláton és lovon nem talált legyőzőre, gyűrűn, nyújtón második, míg talajon harmadik helyen zárt. Teljesítményével kivívta a jelenlévő szakemberek egyöntetű elismerését, még Kovács Istvántól, a felnőtt válogatott szövetségi kapitányától is dicséretet kapott. Egy ezüst- (korlát), egy bronzérmével (lólengés) Vida Kornél is megmutatta tehetségét, valamint jelezte igényét az ifi Eb csapattagságra.

Reszeli Péter a Vasas ifjúsági korú tornászainak edzője: 
„Minden elismerésem a fiúké, és közéjük értem a még csak tizenöt esztendős László Tamást is, aki szintén teljes mértékben helytállt ezen a versenyen. Kardos Botond egyértelműen bizonyította most is, hogy a korosztályos magyar válogatottnak ő az alappillére. Kifogástalan hozzáállással végzi az edzéseit, a komoly terhelés ellenére rendkívül nagy odafigyeléssel tornászott szombaton is. Lovon eddigi pályafutása legjobb gyakorlatát mutatta be. Az ő indulása nem kérdéses a május végi bulgáriai korosztályos Eb-n, és úgy gondolom Vida Kornéllal is komolyan számolniuk kell majd a válogatáskor a szövetségi edzőknek.”

A körforgás egy pillanatra sem áll le, a következő hétvégén a vasasos csapat már Portugáliában bizonyíthatja újfent rátermettségét.

ja     
fotó: Doba István     


Hirdetések