2014.03.08. | Magazin

Olimpiai bajnok kardvívónk a SOTE Diana Utcai Általános Iskolában és Gimnáziumban népszerűsítette a Vasast valamint sportágát.

Reményeink szerint Szilágyi Áron holnap a Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix viadalon oktatja majd riválisait, de nemrégiben még a Diana utcai iskolában csillogtatta ilyen irányú képességeit.

A Vasassal régóta jó kapcsolatot ápoló intézményben azonban nemcsak ő, hanem vívószakosztályunk egyik edzője, Pinkóczi Ferenc, valamint két egészen ifjú kardforgató reménység, Plank Máté és Rabb Krisztián is ellátogatott. Utóbbiak mesterük útmutatásai alapján a gyakorlatban is bemutatták a szép számban összegyűlt gyerekeknek a vívás alapfogásait. Áron pedig jelenlétével adott inspirációt ahhoz, hogy minél több gyerek kapjon kedvet a sportághoz.


                                   Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A klub egyébként a Vasas Kubala Akadémia és a pasaréti kosárakadémia révén már lassan hét esztendeje szoros kapcsolatot ápol a tanintézettel. A két labdajáték után most egy egyéni sportág is helyet kap azon a palettán, amit a Vasas kínál az idejáró gyerekeknek. Az együttműködés keretében termet bérelünk, és kihelyezett tanfolyamokat tartunk az iskolában, szakembereket és felszerelést biztosítva mindehhez. 
A remek hangulatú esemény végeztével dr. Boros György szakosztály-igazgató reményét fejezte ki, hogy ezzel az együttműködéssel tovább szélesedik és erősödik a Vasas vívóinak utánpótlásbázisa.


                                                                                  fotó: Doba István


Hirdetések