2014.03.05. | Aerobik-Fitnesz

Remekül szerepeltek a Vasas tehetséges aerobikosai a portugáliai utánpótlás viadalon. Három versenyszámban indultak, és mindhárom eredményhirdetéskor dobogóra szólították őket.

Impozáns, mégis családias jellegű az a komplesszum Cantanhedeben, ahol a tíz nemzet részvételével zajló versenyt rendezték. A döntőkre nagyjából 1500-2000 néző is összejött, így ennyien láthatták azt is, ahogy a vasasos lányok komplett ezüstérem-kollekciót gyűjtenek be. 

A „kicsiknél” (9-11 évesek) mind a trió (Kondorosi Nóra, Csordás Lolli, Ruff Rebeka), mind a csoport (Kondorosi Nóra, Csordás Lolli, Simon Szonja, Bihary Anna és Yoon SeungHee) megszerezte a kitűnőnek mondható második helyet. 

Rajtuk kívül Ésik Blanka elsőéves juniorként indult egyéniben, ami nagy váltás volt számára. A teher azonban nem nyomta agyon, ötödik helyen jutott be a döntőbe, ahol rátett még egy lapáttal, hiszen csak egy észt lány tudott nála magasabb pontszámot elérni.

 Dóczi Dorottya szakosztály-igazgató így értékelt:
- Nemzetközi bíróként sok mindenkivel kapcsolatba kerültem ebben a pár napban, többen gratuláltak nekünk a sportági vezetők közül és biztosítottak arról, hogy jó úton haladunk a Vasasnál. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok a lányokkal, kihozták magukból a maximumot. Kezd beérni az elvégzett munka gyümölcse. Fontos volt, hogy az elmúlt hetekben a Folyondár utcában már pont olyan talajon tudtunk készülni, mint amilyen itt a kinti versenyen volt. Azt gondolom, hogy a most elért eredmények az összes Vasasban aerobikozó fiatalnak nagy motivációt adhatnak, hiszen kemény munkával bárki eljuthat erre a szintre. Szeretnék köszöntet mondani Kolozsvári Anna edzőkollégámnak is, aki szintén rengeteget tett a sikerünkért.






Hirdetések