2014.02.28. | Magazin

A jubileumi X. Héraklész Díjátadó Gálán, 2013 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit, köztük Szatmári Andrást, Bányai Zsombort és Garzó Zsombort is díjazták ma délután a Kongresszusi Központban.

A Héraklész-programban résztvevő legeredményesebb sportolók valamint edzőik eredményeinek elismerése és ünneplése szép hagyományra tekint vissza. A szervezők ezúttal is megadták a módját, díszes külsőségek fogadták a meghívottakat. Borkai Zsolt MOB elnök szavai szerint „a legjobbak között is a legjobbak” lehettek jelen az eseményen.

Vívóink révén a hat kategória közül kettőben, a férfi egyéniben, és a 2-4 fős kiscsapatokéban voltunk érdekeltek.

A kardozó Szatmári András egyéniben a poreci junior világbajnokságon ezüstérmes lett, és felnőttek között is a legjobb nyolcig menetelt a budapesti vb-n. Emellett több világverseny csapatérmének is aktív részese volt. Ezekkel az eredményekkel a harmadik helyet érdemelte ki péntek délutáni gálán. Felkészítő mesterei Szabó Bence és Riba Ferenc voltak.

A junior vb-n második lett a magyar férfi párbajtőrcsapat, amelynek tagja volt Halla Péter két tanítványa, a 2013-ban még kadet korú Bányai Zsombor, valamint Garzó Zsombor is. A párbajtőröző kvartett a kiscsapat kategóriában lett második. Bányai nem lehetett jelen az ünnepségen, hiszen szombaton Jeruzsálemben a junior Eb-n lép pástra.




                                                                                              fotó: Doba István


Hirdetések