2014.02.27. | Aerobik-Fitnesz

Rangos nemzetközi versenyen vesznek részt a Vasas fiatal aerobik-versenyzői. A FIG világkupa sorozat hétvégi ibériai állomásán a nagyokkal párhuzamosan az utánpótláskorúak is helyet adnak a pódiumon.

A portugáliai Cantanhede ad otthont annak a nemzetközi utánpótlás viadalnak, ahol összesen tíz ország sportolói mérik össze tudásukat. A magyar csapatban számos vasasos versenyző is képviselteti magát, az egészen fiataloktól (9-11 évesek) kezdve junior korúakig.

Utóbbi korosztályban versenyez Ésik Blanka is, aki a közelmúltban érmet nyert az országos bajnokságon és a Magyar Kupán is, most pedig egy jó szerepléssel tovább növelheti a világbajnoki kvalifikációs esélyeit. Dóczi Dorka szakosztály-igazgatótól megtudtuk, hogy Ésik Blanka mellett a 9-11 évesek  – Kondorosi Nóra, Ruff Rebeka, Yoon Seung Hee, Simon Szonja, Csordás Lolli és Bihary Anna Blanka  – számára is reális cél lehet a dobogóra kerülés csoport és trió versenyszámban egyaránt., így nyugodtan kimondhatjuk, hogy érmes reményekkel utazott el csütörtök délelőtt a vasasos különítmény. 

„A kinti szervezők egy nagy aerobik egyesület tagjai, így vélhetően nagyon jók lesznek a körülmények. Izgatottak vagyunk, mivel a dresszektől kezdve a koreográfiákig sok újdonsággal készültünk az elmúlt hónapokban. Remélem, minél több érmet tudunk majd elhozni.Én egyébként most elsősorban a zsűri munkáját fogom segíteni, edzőként Kolozsvári Anna kolléganőm lesz ott a lányokkal.   – mondta el szakosztály-igazgatónk


Hirdetések