2014.02.21. | Röplabda

Öt nappal a kupagyőzelem után már a bajnoki negyeddöntőben lépett pályára a Vasas Óbuda csapata. A lányok érthető okokból nem villogtak, de így is magabiztosan múlták felül riválisukat.

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-0 (22, 15, 22) 
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Stefik, Kiss Z.

Vasas: Tálas 5, Miklai 13, Gubicza 5, Szabó A. 12, Ludmán 7, Vacsi 9. Csere: Lévai, Tóth. A (liberók), Fábián 1, Pekárik 1. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

MTK: Kiss V. 5, Cicic 6, Tímár 2, Rácz 5, Rédei 1, Dégi 7. Csere: Nagy F. (liberó), Kriegel É. 3, Kolada 3, Horváth V.. 
Vezetőedző: Rácz László



Stefanik Orsolya kisebb sérülése miatt ezúttal kimaradt csapatunk kezdőhatosából, ám a mérkőzés egyértelmű esélyesei ennek dacára is a mieink voltak. Aztán a várakozásokra némiképp rácáfolva nagyon magabiztosan kezdte a játékot a Rácz László vezette MTK Budapest (5:7), és bár játékunk a folytatásban sem javult, az eredmény már nekünk kedvezett (16:12). Hiába játszott rengeteg hibával csapatunk, a két együttes közötti tudásbeli különbség végül így is megmutatkozott és Tálas Zsuzsanna ráfordulásával megnyertük az első szettet (25:21, 1:0).

A második játszmára már kicsit javult a teljesítményünk, a Magyar Kupa idei kiírásának legjobb játékosává választott Miklai Zsanett is kezdett játékba lendülni, zsinórban nyitott három ászával magabiztosan vezetett együttesünk (14:10). Szabó Adrienn kettes helyről támadott kiváló hatékonysággal, Vacsi Evelin pedig néhány blokkal keserítette ellenfelünk életét, ellenfelünk edzője nyolc pontos hátránynál kérte ki második idejét (20:10). A végjátékban Tálas ütött-ejtett egy nagyon okos, és kimondottan látványos pontot, csapatunk pedig tíz pontos különbséggel hozta a második szettet (25:25, 2:0).

A harmadik játszmára Fábián Fanny, Pekárik Eszter és Lévai Vivien érkezett a pályára, az ellenfél pedig kihasználta cseréink „bemelegítő időszakát” és Kiss Viktória kiváló nyitásaival öt pontos előnyre tett szert (9:14). Nem tartott azonban sokáig gyengébb periódusunk, a friss emberek is felvették a játék ritmusát és szépen lassan megkezdtük a felzárkózást (15:16). Ahogy visszaszereztük a vezetést, egyből oldottabbá vált a játékunk, hat pontra is elléptünk (23:17). A mérkőzés utolsó pontját – Jókay Zoltán időkérését követően – egy rontott városmajori nyitásnak köszönhettük csapatunk így három szettben letudta a bajnoki negyeddöntő első felvonását (25:22, 3:0). 

Jókay Zoltán: 
– A mai gyengébb teljesítményünk elsősorban a koncentráció hiányának tudható be. Mindig nehéz az olyan mérkőzésekre készülni, amikor mi vagyunk az esélyesek, ennek köszönhetően hibáztunk például rengeteget az első szettben. Nem tudok emiatt haragudni a lányokra, de az én feladatom az, hogy mindig a lehető legtöbbet hozzam ki belőlük. Az eredmény 3:0, ezt nem kell megmagyarázni.

Sarlós Márton

Hirdetések