2014.02.02. | Röplabda

A nagynevű, jóval esélyesebb Post Schwechat csapata sem tudta megállítani a Vasas Óbudát, a lányok öt nap leforgása alatt harmadszor is győztesen hagyták el a játékteret.

Vasas Óbuda – SVS Post Schwechat 3-2 (-23, 22, -25, 20, 11) 
Folyondár utca, 100 néző. 

Vezette: Vaško, Hodoň 

Vasas Óbuda: Vacsi 10, Tálas 3, Miklai 26, Gubicza 7, Szabó A. 13, Stefanik 16. Csere: Lévai (liberó), Ludmán. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

Schwechat: Sándor 20, Herelova 15, Chukwuma 13, Almer 9, Rimser 12, Zburova 6. Csere: Hinzellerova (libero), Jankowsky, Enzinger. 
Vezetőedző: Zuzana Tlstovičová

A hétközi két kupameccs lendületével kezdtünk, és gyakorlatilag végig vezettük az első szettet. Eltekintve a legvégétől, hiszen 23-22-ről fordítani tudtak a vendégek. A második játékrészt is hasonlóan alakult – kivéve éppen a végjátékot –, amikor is nem adtuk ki kezünkből az addig kiharcolt előnyt.

Következett némi hullámvölgy, ellenfelünk 4-5-6 ponttal is vezetett, ám az elszántság úgy tűnt meghozza az eredményét. Kiegyenlítettünk, majd 25:26-nál a vezetőbíró nekünk ítélt, ám segítője másként látta és ez volt a döntő.

A hevesen protestáló Jókay Zoltán piros lapos figyelmeztetést kapott, így hátrányból kezdtük a negyedik szettet, ami drámaian indult (0-4), de szépen folytatódott. Hatékony támadásaink ellenszerét nem találták a háló túloldalán, és nagyobb izgalom nélkül egyenlítettünk.
A lényegről döntő játszma előtt az volt a kérdés, hogy kitart-e a figyelem. Hamar választ kaptunk, hiszen 9-2-re elhúztunk, és felszabadult mosolygós örömjátékkal a végső győzelmet is megszereztük

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!




                                                                                                         fotó: Doba István


Hirdetések