2014.01.18. | Vízilabda

Idei második meccsét is megnyerte a Lactiv-Vasas. A játék néhol még kicsit akadozott, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Lactiv-Vasas - FTC 10–7 (3–3, 3–2, 2–1, 2–1) 
Komjádi uszoda, 200 néző.
 
Vezette: Mucskai, Marosvári 

Vasas: Barabás – Katonás, Angyal 2, Csapó 2, Steinmetz Á. 1, Takács B. 1, Brguljan 2. Csere: Fazekas 1, Hőna, Manherz K., Sedlmayer 1. 
Edző: Földi László 

FTC: Gárdonyi – Ernyey 1, Bóbis 1, Szabó B. 1, Swift 1, Roach 1, Martin 1. Csere: Major, Francsics 1, Pohl, Paján, Etédi. 
Edző: Varga I Zsolt 

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/4 
Kipontozódott: Martin (30. p.), Angyal (32. p.)

Vélhetően a tévéközvetítés sem használt a helyszíni érdeklődésnek, meglehetősen kevesen foglaltak helyet a lelátókon, pedig izgalmas kis derbinek ígérkezett a Fradi elleni meccs. A szezon elején a Magyar Kupában csak nagy nehézségek árán tudtunk továbblépni a zöld-fehérek ellen.

Az eleje most is szoros volt, egy 3-3-as negyeddel kezdtek a csapatok, a nagyszünetben viszont már mi vezettünk. Ehhez olyan látványos találatokra volt szükségünk, mint Steinmetz Ádám „szokásos" kibirkózott centergólja, vagy Takács Bálint ügyes húzása.

A harmadik negyedben tovább nőtt az előny, többször is vezettünk hárommal, Sedlmayer és Csapó is bevették a vendégkaput, az ellenfél pedig elsősorban ausztrál légiósai révén próbálta tartani a lépést. 

A záró játékrész csendesebben telt az addigiaknál, egyrészt azért, mert őriztük a biztos előnyt, másrészt azért, mert a Vasas-tábor magját alkotó utánpótlás játékosoknak el kellett menniük, hiszen negyed kilenckor edzésen volt jelenésük, a kinti medencében.

A végeredmény 10-7 lett, ha röviden summázni akarnánk a meccset, azt mondhatjuk, hogy lesz ez még jobb is, ám azért most sem kellett szomorkodnunk.












                                                                                                  fotó: Doba István


Hirdetések