2013.11.20. | Magazin

Tommy Víg, a világhírű jazz zenész és komponista minden egyes magyar londoni aranyérmes tiszteletére, így Szilágyi Áronéra is önálló zeneművet alkotott.

Ezúttal a magyar csapat londoni olimpiai szereplése inspirálta a sokoldalú Tommy Víget, aki igyekezett minden diadalhoz egy-egy arra specifikusan emlékeztető zeneművet komponálni. Akik hallották a főpróbán a Szilágyi Áronról szóló, „Vívás!” című szimfóniát a művész dirigálásában és a Budapest Jazz Orchestra előadásában, azok bizonyíthatják, hogy sikerrel járt. 

Maga az érintett, olimpiai bajnokunk is úgy érzékelte, hogy a mű remekül adta vissza a vívás lényegét és a döntő hangulatát, átjött a sportág bonyolultsága és játékossága. 

A nyolc szimfónia közös bemutatója, egy ünnepi koncert keretein belül, december 1-én a Duna Palotában lesz. A nagyszabású gálakoncerten Tommy Víg több neves művész közreműködésével mutatja be műveit. Színpadra lép Benkó Sándor Kossuth-díjas klarinétművész és Mia Kim énekesnő. A kompozíciókhoz írt verseit Sennyey Tibor költő olvassa fel, Darab Katalin balett-táncosnő az egyes sportágakat illusztráló művészi táncokat ad elő. Ruttka Ferenc festőművész a zeneszámok által ihletve egy vászonra kivetítve festi meg a győztesek képeit.










                                                                                                    fotó: Doba István

 


Hirdetések