2013.04.13. | Aerobik-Fitnesz
Utánpótláskorú versenyzőink két külföldi megmérettetés után hétvégén hazai rendezésű viadalon, a Magyar Kupa I. fordulójában lépnek pódiumra a Fáy utcában.

A szakosztály az utóbbi években a versenysport terén is a fiatalok felé fordult, hiszen Dóczi Dorottya szakosztály-igazgató irányításával szisztematikus munkával, az alapoktól kezdve próbálják felépíteni a gyerekek versenyzői karrierjét.

Az idei első erőpróbájukra március végén, a franciaországi Aix Les Bainsben került sor, ahol az 12-14 évesek korcsoportjában Ésik Blanka, Dézsi Viktória és Diószeghy Lili szerepelt az egyéni, valamint trió versenyszámban. Az esztendő első rangos nemzetközi versenyén komoly mezőny gyűlt össze, tizenhét országból érkeztek felnőtt és utánpótlás korú aerobikosok.
Kiemelkedő teljesítmény Ésik Blanka magas pontszámmal (17.350) elért 20. helye az ötvenfős mezőnyben, hiszen ő még csak tavaly mutatkozott be a nemzetközi színtéren. A lányok trióban az előkelő 12. helyen végeztek.

A hazaérkezés után nem maradt túl sok idő a pihenésre, hiszen április első hétvégéjén a Vasas versenyzői számára már jól ismert Slovak Openre került sor Érsekújváron. A népes mezőnyben a trió (Ésik Blanka, Dézsi Viktória, Diószeghy Lili) bejutott a nyolcas döntőbe, és ott még egy helyet javítva a 7. helyen zártak. Egyéniben Ésik Blanka  helyezésben és pontszámban is javítani tudott a francia versenyhez képest, hiszen 15. lett 17.500 ponttal.

A legkisebbek között a Kondorosi Nóra, Csóri Dorka, Schilling Dorka, Csordás Lolli, Tóth Szonja alkotta csoport a bronzérmet szerezte meg!
Ebben a korosztályban kiemelkedő eredményt ért el a Kondorosi, Csóri, Schilling alkotta trió, akik az előkelő 4. helyen végeztek, csupán öt századdal, ám nagyon magas pontszámmal (17.000), alig maradtak le a dobogóról.

 


Hirdetések