2007.03.31. | Kézilabda
Péntek délután véget ért az NB I alapszakasza női kézilabdázóink számára. A huszonkettedik, azaz utolsó fordulóban a Békéscsaba látta vendégül a Vasas-Invitel gárdáját. Lányaink tízgólos sikert arattak így megelőzték a Kiskunhalast a tabellán, és a hatodik helyen várhatják a rájátszást. A győzelem maga nem meglepetés, hiszen mi voltunk az esélyesek,  de az így megszerzett helyezés elégedettségre adhat okot. 

CITY LINE BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE VASAS-INVITEL19–29 (9–16) 
Békéscsaba, 600 néző. 
V: Horváth P., Marton 

BÉKÉSCSABA: Veress – Valyuch 2, Zsuzsa 5 (2), Takács B. 3, Tóth K. 1, Szekeres 2, Vincze Zs. 4. Cs: Mészáros (kapus), Forczek 1, Hajdu 1, Gábor, Cifra, Kelemen. Edző: Rapatyi Tamás 
VASAS: Triffa – Kántor 2, Stiener, Moszkovaja 2, Tomori 8 (3), Gaál 2, Gorova. Cs: Totová (kapus), Kamper 3, Balog B. 5, Blaskovits 1, Ábrahám, Nagy K. 6 (2), Simon. Edző: Mocsai Lajos 

Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–0. 15. p.: 2–7. 21. p.: 3–10. 26. p.: 7–12. 37. p.: 9–19. 40. p.: 12–19. 47. p.: 14–28 Kiállítások: 10, ill. 12 perc Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5

Mocsai Lajos szokásához híven ezúttal is kommentálta honlapunknak az összecsapást:
-Nagyon fontos volt a hatodik hely megszerzése az alapszakaszban. Jól sikerült a ráhangolódás, nagyon sokat készültünk, hiszen fontos mérkőzés volt ez, mivel a győzelemmel a Kiskunhalas elé kerülhettünk a táblázaton. Ez sikerült is, és a halasiakon kívül is több, a mienknél erősebb és gazdagabb együttest sikerült magunk mögé utasítani . 
A csapat védekezésben, beleértve a kapusposztot is magabiztos volt és sikerült az ellenfél sokpasszos stratégiai játékát megállítanunk. Tomori és Gaál Adrienn vezérletével jól működött a felállt védelmünk. Már a félidőre kialakult egy hat-nyolc gólos különbség, a második játékrészben pedig tizennéggyel is vezettünk. A végén így már cserékkel is tudtunk játszani. 
Gyakorlatilag nem volt gyenge pontunk, Tomori, Triffa, Balog és Gaál pedig kiemelkedtek a mezőnyből. A második félidőben Kántor Anikó is jól osztogatott és Gorova is ügyesen védekezett. Magabiztosan, végig vezetve megtörtük az ellenfelet a szünet utánra, innen már nem volt sanszuk, bár a végén egy kicsit feljöttek. 
Sikerült előre lépnünk, amit ígértem azt pedig teljesítettük. Megelőztük a Kiskunhalas Európa-kupás csapatát, ezzel a kerettel ez egy remek eredmény, aminek nagyon örülök.

Ifi csapatunknak szoros meccsen szintén sikerült győznie a csabaiak ellen. A fiatalok 34-33-ra diadalmaskodtak


dan                 


Hirdetések