Nagy Dániel, 2023.06.08. | Röplabda

A hibátlanul megszerzett U15-ös bajnoki cím után egy héttel az U17-esek mezőnyében, idősebbek között is remekelt a korosztályos röplabdacsapatunk; a lányok ezüstéremmel fejezték be az évadot.

Egy héttel ezelőtt a százszázalékos mérleggel megnyert U15-ös bajnoki címről beszélgettünk a korosztályos röplabdacsapatunk vezetőedzőjével, Szappanos Mátéval, aki jelezte, hogy a diadal ellenére még közel sem jött el a pihenő ideje a lányoknak, akik néhány nappal később, fiatalabbként már az U17-esek országos döntőjében léptek pályára.

A szakember úgy nyilatkozott, hogy bízik benne, a lányok hasznosítani tudják a nagyobbak között a saját korosztályukban megszerzett tapasztalatokat. Úgy tűnik, ez sikerült, hiszen – hősies és fárasztó küzdelem után – ezüstérmet szereztek a fiatalok, akik szombaton előbb az UTE, majd az alapszakaszgyőztes BRSE gárdáját múlták felül ötszettes csatában, vasárnap viszont már nem bírtak a balatonfüredi Szent Benedek Akadémiával.
 


 

„Nehéz megfogalmazni, amit érzek. Az U17-es döntőnek úgy vágtunk neki, hogy semmilyen eredménykényszer nem volt rajtuk, az előző heti adrenalinlöketet meglovagolva igyekeztünk kiadni magunkból a maximumot. Azt szerettem volna, hogy a lehető legjobban élvezzék ezt a bónuszdöntőt, hiszen az alapcélunkat már elértük, veszítenivalónk pedig nem volt. Bevallom, azért titkon reménykedtem az éremben, ezt a végkifejletet korábban aláírtam volna – mondja Szappanos. – A szombati nap egészen hihetetlen volt, elképesztő mentális erőt mutattak a lányok. Fizikálisan is bírtuk, mindenki a maximumon pörgött. Nem csoda, vasárnapra fejben már elfáradtak a játékosok, stabilabban teljesítettek a fürediek, ez nálunk most hiányzott. Hogy melyik az értékesebb érmünk? Nem tudnék választani, mind a kettőt ugyanolyan értékesnek tartok. Két különböző finálét játszottunk, de mindkettő maradandó élmény lesz. Olyan energiákat mozgósítottak a lányok, amire talán nem is számítottam. Nem emlékszem rá, hogy egy U15-ös csapat az U17-esek között játsszon döntőt, ez óriási fegyvertény. Megmutattuk, hogy jövőre is számolni kell majd velünk!”

A nyári szünet kezdete azonban – a csapat egy része esetében – még mindig várat magára.

„Heten-nyolcan már néhány napja a válogatott edzőtáborban készülnek. Rájuk kemény június vár, és reméljük, minél többen szerepelhetnek majd a hazai rendezésű Eb-n. A többieknek még tartunk néhány levezető edzést, utána kezdődhet a pihenő.”


Hirdetések