Nagy Dániel, 2023.06.01. | Kézilabda

Szerda este a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban tartotta évadzáró vacsoráját női kézilabdacsapatunk, amely az esemény elején a bajnoki aranyérmeket is átvette.

Az ünneplés az utolsó két fordulóban már aktuális volt, az éremátadás pillanatai pedig szerda este jöttek el női kézilabdacsapatunk játékosainak számára, akik a Fáy utcában megrendezett évadzáró vacsora előtt vehették át a szépen csillogó, NB I/B-s bajnoki címért járó medálokat.

A távozók emlékplakettet is kaptak: az edzői stábból vezetőedzőnk, Penszki Gergely, másodedzőnk, Puskás Viktor, illetve erőnléti edzőnk, Varga Dénes távozik, míg a játékosok közül Blaubacher Dóra, Böhm Nikolett, Imrei Réka, Nagy Zsuzsanna és Kurucz Annamária búcsúzik a csapatunktól, akiknek ezúton is köszönjük a klubért tett erőfeszítéseiket, és sok sikert kívánunk nekik a jövőben!

Az eseményen klubunk aranygyűrűse, a Vasas női kézilabdacsapatát két periódusban is irányító – ezek alatt BEK-et, magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő Mocsai Lajos is megjelent, aki néhány szót is intézett a lányokhoz: a felszólalása elején megidézte a múltat, mesélt a korábbi sikerekről, Sterbinszky Amália példáján át pedig a csapatkapitány szerepét is hangsúlyozta, az összetartás fontosságát emelte ki.
 


 

„Mindenkinek észben kell tartania, mik a rövid távú célok, mi a végcél, miért dolgoztok nap mint nap – tette hozzá a 2000-ben a magyar női válogatottal olimpiai ezüstérmet nyerő szakember. – Legyen erőtök arra, hogy felépítitek, felkészítitek magatokat az extranehéz munkára; másképpen az NB I-ben bennmaradni nem lehet. Ne sajnáljátok az időt és az energiát arra, hogy naponta konzekvens, kemény munkát végezzetek el; ez a kulcs az eredményesség eléréséhez. Nincs olyan, hogy úgy is jó; csak a kiváló létezik! Ezt be kell vésni az agyakba! Óriási tradíciók és hagyomány van ebben a klubban és szakosztályban, bízom benne, hogy sikerül a csapatnak az őt megillető polcra visszakerülni.”

A Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója, Juhász István is köszöntötte az összegyűlteket, és elmondta, nagyon örül neki, hogy a Vasas újra az NB I tagja lesz, hiszen ő maga is több szállal kötődik a klubunkhoz, majd sok sikert kívánt a játékosoknak és a stábnak a folytatáshoz.
 


 

Penszki Gergely – akivel a napokban évértékelő interjú jelenik meg az oldalunkon – már előre tekintett a lányokhoz intézett tanácsával.

„Bárhogy is alakul, állj készen! Emlékezz arra a rengeteg munkára, amit elvégeztél azért, hogy bajnok legyél – mondta a búcsúzó szakember. – Biztos vagyok benne, hogy a folytatásban is eléritek a célotokat, ha ugyanilyen elánnal dolgoztok majd.”
 



 

Csapatkapitányunk, Pénzes Laura elérzékenyülve szólt a csapattársaihoz.

„Rendkívül nehéz évünk volt, nagyon büszke vagyok a csapatra. Minden gondot le tudtunk küzdeni, és elértük a célunkat a bajnoki címmel; a hajrában talán még inkább úgy mentünk bele a mérkőzésekbe, hogy vállvetve, egymásért is küzdünk; ez meghozta az eredményét.”
 



 

Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes így fogalmazott:

„Történelmi az idei év, hiszen ebben a szisztémában első alkalommal rendezték meg a bajnokságot, amit megnyertetek; ezt már senki sem veheti el tőletek. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, és köszönjük az egész éves munkát és hozzáállást” – mondta Polgár-Veres Árpád.
 


 

A sportvezető hozzátette azt is, hogy Szilágyi Áron motivációs előadásával indult a szezon szeptemberben, májusban pedig egy másik Vasas-legenda részvételével, Mocsai Lajossal zárták a hosszú, sikeres évadot. Mától pedig elkezdődhet az NB I-es időszámítás a csapatnál.


Hirdetések