Nagy Dániel, 2023.05.30. | Röplabda

Hibátlan teljesítménnyel, huszonnyolc meccsből mindet megnyerve szerzett aranyérmet az U15-ös első osztályban a Vasas együttese.

A múlt hét végén rendezték meg a fővárosban az U15-ös leány röplabdázók országos döntőjét, amelybe a Vasas „Piros” csapata is bejutott, méghozzá hibátlan teljesítménnyel. A Szappanos Máté vezetőedző által irányított fiatalok az alapszakaszban nyolcból nyolc, a középszakaszban tizenhatból tizenhat mérkőzést nyertek meg, ezeken összesen nyolc szettet elveszítve.

Ennek megfelelően komoly esélyesei voltak a péntektől vasárnapig tartó országos döntőnek, amit Újpesten rendeztek meg. A lányok ott sem lassítottak, megállíthatatlannak bizonyultak: előbb az A-csoportban a Békéscsaba és a házigazda UTE együttesét is legyőzték, majd az elődöntőben újra a BRSE-vel találkoztak, a fináléban pedig az újpestiekkel; szombaton és vasárnap már szettet sem veszítettek, a döntőben pedig két játszmát is több mint tízpontos különbséggel húztak be.
 


Forrás: hunvolley.hu
 

„Teljesen megérdemelten nyerték meg a lányok a bajnokságot, az évad egészében kimagasló teljesítményt nyújtottak. A kulcs az volt, hogy a fejekben rendet tegyünk a döntő előtt, mentálisan kellett a leginkább felkészülni, hiszen sokszor az ilyen domináns produkció után a legnehezebb megtenni az utolsó lépést – mondja Szappanos. – Az utolsó három nap folyamán is magabiztosan és határozottan röplabdáztunk, minimális hullámvölgyeink voltak, a hatos döntő alatt is csak egy szettet veszítettünk. Remekül kezelték az esélyesség terhét a lányok, élvezni tudták a játékot, felszabadultan, kiváló csapatkohézióval hozták le ezt a hétvégét, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ennyire fiatalon is ilyen profi teljesítményt nyújtottak. A döntőben játszottak a legjobban, végig dominánsan játszottunk, ami külön kiemelendő. Az évad elején még nem számítottunk rá, hogy így alakulhat az évad, viszont amikor már legalább egyszer találkoztunk mindenkivel, tudtuk, hogy a megfelelő munkát elvégezve nem lehet gond ebben az idényben. Köszönöm a kollégáim és a szülők támogatását is, rengeteget jelentett a segítségük. A lányok kaptak egy kis pihenőt, szerdától azonban újra edzünk, hiszen a hétvégén az U17-esek döntőjében szinte ugyanezzel a csapattal állunk majd ki; bízom benne, hogy a győzelem pozitív tapasztalatait tudjuk hasznosítani az idősebbek között is!”


Hirdetések