Jenkei Dániel, 2023.05.23. | Vízilabda

Az utolsó meccsét magabiztosan nyerte a BVSC ellen a Népligetben gyermekcsapatunk, amely így hetedik helyen végzett az országos bajnoki nyolcasdöntőben.

Kovács Róbert együttese az FTC népligeti otthonában volt "hivatalos" a bajnoki végjátékra, és bizony nem könnyű falattal kezdtünk, hiszen a KSI ellen vívtuk pénteken a negyeddöntőt. A sárga-kékek 15-6-os győzelmet arattak ellenünk, így másnap az OSC ellen folytattuk az alsó ágon.

Ez a meccs nyerhetőbbnek tűnt előzetesen, de a 4-4-es első negyed után az ellenfél tudott váltani, és végül 12-8-ra győztek.

Viszont minden jó, ha a vége jó, és ezt talán most is elmondhatjuk, hiszen vasárnap a hetedik helyért megrázta magát a csapat, a BVSC elleni meccsen ellenállhatatlan utolsó két negyedet produkáltunk, és a végén öt gólig jutó Szűcs Marcell vezérletével 16-10-re nyertünk. 
 

 

Kovács Róbert vezetőedző így értékelte honlapunknak a mögöttünk hagyott hétvégét:

"A vége szép lett, hiszen győzelemmel tudtuk befejezni a bajnokságot, méghozzá jó játékkal, igazi csapatként dolgozva a BVSC ellen. Az OSC ellen is benne lehetett volna ugyanez a szombati napon, de a játékosaimnak ez volt az első ilyen jellegű nyolcas döntős megmérettetése, és ebbe is bele kell tanulni, nem könnyű ezt a szituációt mentálisan kezelni. Ettől függetlenül, ha azt nézzük, akkor nagyon reális a hetedik hely, hiszen ezt tükrözte az alapszakasz és a középszakasz is számunkra. Összességében azt gondolom, hogy teljesen jó lehet a szájízünk a komplett szezont nézve, sokat fejlődtek a játékosaim, többeknek lehetnek komoly céljaik, és bízom benne, hogy a serdülőkhöz felkerülők is megállják majd a helyüket. Köszönöm ezúton is a kollégáknak az egész éves segítséget, kiemelten Takács Bálintnak, akivel szorosan együttműködtünk, és persze Földi Lászlónak is a bizalmat. Az ifiknek gratulálok az elmúlt két hétvége bronzérmeihez, a serdülőcsapatnak pedig sok sikert kívánok a hétvégi nyolcas döntőhöz."


Hirdetések