Nagy Dániel, 2023.05.05. | Kézilabda

Az NB I/B 27. fordulójában a PEAC otthonába látogat a kézilabdacsapatunk, amely a pécsi győzelemmel hajszálnyira kerülne a feljutástól.

NB I/B, 27. forduló

PEAC–Vasas SC
május 6., 17:00
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok


Magabiztos teljesít az elmúlt hetekben a kézilabdacsapatunk, amely az Eszterházy SC elleni, március közepén elszenvedett vereség óta mind a négy bajnokiját – köztük rangadókat – megnyerte, visszaállt a tabella első helyére, és biztató helyzetből várja az NB I/B utolsó három fordulóját. A 27. körben a lányok Pécsre látogatnak, ahol a PEAC látja őket vendégül szombat délután; ellenfelünk a 12. helyről várja a kezdést.

A célvonal közeledtével érdemes picit számolgatni: a második Kozármisleny hozzánk hasonlóan 40 ponttal áll (az egymás elleni eredményeket tekintve mi vagyunk a jobbak), míg a Szombathelyi KKA három egységgel lemaradva követi a két, feljutást érő helyen álló együttest. A folytatásban három meccsen három pontot kell legalább gyűjtenünk, hogy biztos legyen az osztályugrás, az viszont biztos, hogy a hátralevő ellenfeleink sem adják majd meg könnyedén magukat.
 


 

A pécsi túra előtt Nagy Zsuzsannát kértük meg, hogy ossza meg velünk a gondolatait a közelgő mérkőzéssel kapcsolatban.

„A PEAC jobb csapat annál, amit az évadban eddig gyűjtött pontszáma mutat. Számos riválisunkat megszorongatták, többet közülük le is győztek a bajnokságban. Néhány játékost személyesen is ismerek, tudnak meglepetéseket okozni; a legnagyobb alázattal várjuk az összecsapást – mondja az átlövőnk. – Az elmúlt meccseken aratott sikerek még összébb kovácsoltak minket, büszke vagyok a lányokra, hogy a legnehezebb találkozókon is jól teljesítettünk. Ez megerősítés nekünk, ám nem szabad elbíznunk magunkat; szerencsére látom a többieken, hogy mindenki jól kezeli a szituációt. Közel a bajnokság vége, már írjuk a VAKÁCIÓ-feliratot a táblánkra, azonban emellett a három meccs is szerepel, amelyeken egyaránt nyerni akarunk. Nem az aranyérem lebeg a szemünk előtt, hanem a soron következő akadály.”


Hirdetések