Jenkei Dániel, 2023.04.28. | Röplabda

Remekelt a Vasas Óbuda, és viszonylag simán előnybe került az Extraliga-finálé első meccse után a Folyondárban.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA-SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:1 (15, 22, -23, 15)

Folyondár utca, 900 néző. Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona

Vasas: Török 8, Papp O. 10, Bannister 28, Fricova 8, Abdulazimova 10, Skyrpak 3. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Jámbor, Boyko 2, Vezsenyi 1, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Bagyinka 2, Glemboczki 11, Bodnár 5, Drpa 16, Vasziljeva 15, Mosher 4. Csere: Molcsányi (liberó), Olinyik 1, Pintér 1, Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor


900 néző zsúfolódott össze a Folyondár utcában péntek este, ami már kapásból remek alaphangot adott a Vasas-Békéscsaba klasszikusnak, amellyel kezdetét vette az idei Extraliga-finálé.

Hát még milyen hangulat volt az első szett után a Vasas-táborban, miután tízzel több pontot szereztünk, mint a kicsit megszeppenten kezdő vendégek. Ráadásul utána sikerült hozni a másodikat is, majd jó esély kínálkozott arra, hogy rekord gyorsasággal lezárjuk a találkozót.
 


A harmadik szett hajrájában azoban kissé kapkodóvá vált a játékunk, Drpáék pedig jelezték, hogy azért ők is itt vannak, és 2:1-re módosították az állást. 

Ezután viszont sikerült keretbe foglalni a mérkőzést, hiszen a végül 28 pontig jutó, fantasztikusan játszó Bannister vezérletével egy újabb 25-15-ös játszmasiker jött, ami természetesen a meccs végét is jelentette. Keddig így egészen biztosan a mieink lesznek előnyben az egyik fél három sikeréig tartó párharcban.
 


Az pedig a hab volt a tortán, hogy fantasztikus szezont futó juniorcsapatunk is ezen a kiváló hangulatú összecsapáson vehette át az NB I-es bronzérmeket.

 

Giannis Athanasopoulos így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának:
- Ahogy azt várni lehetett, mindkét csapat idegesen kezdett, mert a 12 napos kihagyás sok volt, hiányzott a ritmus. A blokkvédekezésünk ma nagyon jól működött, agresszívan szerváltunk, a harmadik játszma végjátékát pedig azért veszítettük el, mert rengeteget rontottunk és türelmetlenek voltunk. A negyedikre ezen sikerült ismét változtatni, összességében megérdemelten nyertünk, mert ma mi voltunk a jobb csapat, gratulálok a lányoknak. Kedden teljesen más mérkőzésre számítok, és ne feledjük, még csak 1-0 van.
 

Hirdetések