Gy. Szabó Csilla, 2023.04.13. |

Kemény edzésekkel zárták a havas szezont a Vasas északi síszakágának versenyzői Ramsauban. S bár az idei versenyidényt igencsak megzavarta a meleg időjárás, ezúttal tökéletes körülmények között gyakorolhattak.

Tizenhét sífutónk vett részt a ramsaui levezető táborban, amelyre Holló Miklós és Holló Mátyás kísérte el versenyzőinket. Mivel a legfiatalabb korosztály képviselői is az utazók között voltak, elkélt némi szülői segítség, de az egyik kisbuszt is egy vállalkozó szellemű apuka vezette. Ez az összefogás és csapatszellem, korántsem újkeletű dolog a szakosztály életében. A versenyzők családjára rendszeresen számíthatnak edzőink, ami a jó hangulatra is igen nagy hatással van.

A technikai edzőtáborban igen szoros napirendet alakítottak ki a Vasas szakemberei, a reggeli tornát bemelegítés követte, majd napi háromszori síedzés. Délelőtt és délután egyaránt két órát töltöttök havon a fiatalok, este pedig egy-másfelet.

„Az idén nem volt szerencsénk az időjárással, több verseny is elmaradt a télen szokatlan meleg miatt, most azonban alaposan belehúztunk – mesélt a hatnapos táborról Holló Miklós síszakosztályunk északi szakágának vezetőedzője. – Szerencsére tökéletes körülmények fogadtak bennünket Ramsauban, végre volt jó hó, és minden nap új pályát készítettek a helyiek. Versenyzőink nagyon sokat fejlődtek, hiszen tényleg keményen dolgoztunk, esténként váltottuk a technikát, amelyre a másnapi munka épült. De ilyenkor iktattuk be a sífocit is a program színesítése érdekében, a vidám feladat ugyanakkor nagy ügyességet is igényelt, különösen a kisebbektől. Összességében nemcsak jókedvűen, de nagyon hasznosan is zárhattuk a havas szezont, amely a már említett időjárási anomáliák miatt korántsem telet zavartalanul. A korosztályos országos bajnokságokon azonban így is nagyon sok győzelmet arattak versenyzőink, s annak is örültünk, hogy Lágler Kristóf megnyerte első felnőtt ob-címét. Ezek az eredmények adnak erőt, valamint kellő motivációt a folytatáshoz.”

Ez a folytatás pedig korántsem az újabb téli szezonra vonatkozik, hiszen sífutóink ma már nyáron is igen aktívak. Alig több mint egy hét múlva kerül sor az első target sprint viadalra, júniusban pedig a síroller Magyar Kupa-sorozat is elindul. Versenyzőink azonban nem csupán itthon, hanem a nemzetközi porondon is komoly kihívások előtt állnak ezen a két területen, igaz, a külföldi versenyeken majd csak megfelelő felkészülés után, nyár elején vesznek részt.


Hirdetések