Gy. Szabó Csilla, 2023.04.09. | Tenisz

Az idei korosztályos fedett pályás ob-k utolsó döntőjében a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosa, Nemcsek Gréta is érdekelt volt. A U14-es leányok mezőnyében szerzett ezüstjével végül nyolcra nőtt a teniszezőink által gyűjtött érmek száma.

Az U14-es korosztály zárta a fedett pályás ob-sorozatot, s a leányok között itt is nagy reményekkel vághattunk neki a tornának. Nemcsek Gréta első kiemeltként a torna favoritja volt Balatonfüreden. Bocskay József tanítványa ennek megfelelően magabiztosan haladt fordulóról fordulóra. Első mérkőzésén Koós Katinkát verte 6:0, 6:0-ra, a másodikon Ipacs Pannit 6:2, 6:0-ra, majd Nagy Oliviát 6:1, 6:1 arányban. A legjobb négy között kellett először nagyobb fokozatra kapcsolnia, a Tenisz Műhelyes Beviz Lujza ellen 6:1, 7:5-öt játszott. Az igazán nagy falat azonban Kálmán Luca lett számára, mégpedig a döntőben. Az ALFA TI teniszezőjétől végül 6:3, 7:5 arányú vereséget szenvedett, amelyet érthető csalódottsággal kommentált honlapunk számára:

„Kicsit tehernek éreztem, hogy mindenki, így én is kötelezőnek tartottam a győzelmemet, az elvárt sikert a legnehezebb hozni. Sajnos rosszul indult a meccs, elveszítettem a szervámat, ám ekkor még sikerült javítanom és kettő-egyre fordítottam. A fontos pontoknál azonban rendre hibáztam a folytatásban, rádásul kicsit másképp is kellett volna játszanom. Nem tudtam irányítani a labdameneteket, beljebb kellett volna lépnem a pályára. Ez utóbbiban részben az is akadályozott, hogy egész héten térdfájással küszködtem. A második szettben öt-hármas vezetésnél sok indokolatlan hibát vétettem. Luca ekkor hullámvölgybe került, amit nem használtam ki eléggé. Ha ekkor jobban elkapom a fonalat, talán a meccs végkimenetele is másképp alakul. Azt hittem minden rendben, fordítani tudok, meglesz a győzelem, és ettől mintha kicsit kiengedtem volna. Ellenfelem azonnal visszajött, én pedig már nem tudtam újítani.”


Nemcsek Gréta a döntő után Gulyás István szövetségi edzőtől veszi át a második helyezettnek járó kupát

 

Bocskay József, a Vasas teniszszakosztályának igazgatója, Gréti edzője szerint is reális elvárás volt tanítványával szemben az aranyérem, de mindenkinek lehet egy-két rosszabb pillanata, Balatonfüreden pedig ezek döntöttek az ellenfél javára.

„Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Kálmán Luca nagyon sokat fejlődött az utóbbi időszakban, megérdemelten nyerte az országos bajnokságot – értékelt Bocskay József. – Külföldre is többször elkísértem, láttam éles helyzetekben játszani. Grétinek ugyanakkor megvoltak a lehetőségei, bármikor megfordíthatta volna a mérkőzés sorsát. Sajnos nem használta ki ezeket a pillanatokat, jóllehet végig támadott, próbált felül kerekedni, ám ebből most nagyon sok hiba jött ki. A végére nagyon jó lett a meccs, igazán magas színvonalú teniszt láthattunk mindkét oldalról. A teljes országos bajnokságot nézve a szerzett érmek száma magáért beszél, összességében egy jó sorozatot zártunk. Egyedül Grétivel kapcsolatban maradt bennem egy nagyon apró hiányérzet, ha ő is hozza az aranyat, akkor az egyik legsikeresebb fedett pályás szereplésünk lett volna az idei.”


Hirdetések