Jenkei Dániel, 2023.04.08. | Röplabda

Remek teljesítménnyel kezdte az Extraliga-elődöntőt a Vasas Óbuda a Folyondárban.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA-FATUM-NYÍREGYHÁZA 3:0 (22, 20, 14)

Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Jámbor, Horváth M.

Vasas: Török 9, Papp O. 11, Bannister 14, Fricova 13, Abdulazimova 9, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Kump, Vezsenyi 1, Skrypak, Boyko 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 14, Lászlop 6, Jurdza 12, Belova 3, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco, Valentova, Ramdin. Vezetőedző: Tomás Varga


Nagyszombaton már elődöntőt rendeztek az Extraligában, a mieinknek pedig több idejük volt rápihenni a párharcra, hiszen ellenfelünk, a Nyíregyháza ötmeccses, késhegyre menő csata után nyert a negyeddöntőben a Kaposvár ellen.

Nyilván az sem volt hátrány számunkra, hogy a Folyondárban kezdtük a párharcot, de ettől még élni kellett az esélyességgel, ezt pedig kiválóan megoldották lányaink.

Az első két szettet nagyobb csatában, a harmadikat pedig már jóval simábban nyerték Bannisterék, akik így máris előnybe kerültek a három győzelemig tartó elődöntőben. Folytatás szerdán, idegenben.
 

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a meccs után a Vasas Óbuda honlapjának:

- A mai meccs kulcsa az volt, hogy a nyitásfogadásokból, legyen az bármilyen, nagyon jó hatékonysággal támadtunk. Sok más játékelemben is jól teljesítettünk, de az azért sokszor látszott, hogy másfél hete nem volt meccsünk, ebből adódtak kommunikációs nehézségek. Gratulálok a lányoknak, mert a Nyíregyháza jól játszott, a nyitásaikkal nyomás alatt tartottak bennünket, de erre megfelelően reagáltunk. Más, nehezebb mérkőzésre számítok szerdán, de a célunk egyértelműen az, hogy 2-0-ra módosítsuk a párharc állását.
 

Hirdetések