Jenkei András, 2023.03.30. | Röplabda

Az Extraliga negyeddöntőjében a Vasas Óbuda harmadik mérkőzése is 3:0-ás eredménnyel zárult az MTK Budapest ellen.

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:0 (20, 18, 21)
Folyondár utca, 181 néző.

Vezette: Szarka, Sík.

Vasas-Óbuda: Török K. 2, Kump 11, Bannister 5, Bojko 17, Abdulazimova 8, Fábián. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor 6, Vezsenyi 2, Szkripak 1, Papp 1.
Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

MTK: Szabó L. 8, Garai 3, Aszonja 15, Tatár 6, Costa 4, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Briga.
Vezetőedző: Leiszt Máté.

Bár a kék-fehérek ezen a harmadik összecsapáson szerezték a legtöbb (59) pontot ellenünk, ennek ellenére egy pillanatig sem volt kérdés a Vasas Óbuda csapatának továbblépése az elődöntőbe.

Görög vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos megtartva bevált szokását ezúttal is bátran belenyúlt csapata összeállításába, és a változtatások jogát játszmáról játszmára is fenntartotta.

Játékunkat ezúttal a jó nyitások mellett, bizonytalankodások is jellemezték, de amikor  már-már szorosnak tűnt az állás mindig akadt valaki a csapatban, aki túllendítette a Vasas-Óbudát a nehézségen.

Jövő szombaton már az elődöntó következik, az ellenfél kiléte azonban még nem tisztázódott. A Nyíregyháza 2:1-re vezet a Kaposvár ellen, holnap a somogyi vármegyeszékhelyen találkozik ismét a két együttes.

Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző:
– Örülök, hogy ez a mai mérkőzés ilyen szoros csatát hozott, és Kump Aliz, valamint Jámbor Cili is jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Utóbbi első rájátszásmeccsén játszott remekül, mindketten megmutatták, hogy számíthatunk rájuk. Több olyan hibát is elkövettünk, amit nem lett volna szabad, de mivel ebben a felállásban még nem röplabdáztunk, ez benne volt a mai mérkőzésben. Örülök, hogy 3:0-val zártuk a mai találkozót és a párharcot is, így teljesítettük célunkat. Mostantól arra fókuszálunk, hogy bejussunk a fináléba.


Hirdetések