2012.03.12. | Aerobik-Fitnesz
A szakosztály második alkalommal megrendezett báljának sikere talán még a tavalyit is felülmúlta, hiszen közel négyszázötven meghívott töltött el együtt egy remek estét.

A rendezvényt dr. Szabó László, a Teva Magyarország Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, és jelen volt többek között Csepeli Zsuzsanna az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Markovits László a Vasas SC elnöke is. 
A szakosztályban sportoló kétszáz fiatal, az előkészítő tanfolyamokra járó óvodásoktól, a hip-hop és a balett csoportokba tartozókon át, egészen a versenyzőkig, látványos műsorokkal szórakoztatta a vendégeket. A rendezvény bevétele, saját versenytalaj megvételéhez járul hozzá majd, ami a biztonságos, sérülésmentes gyakorlás elengedhetetlen kelléke, és eddig csak kölcsönben volt náluk ilyen.

A bál főszervezőjétől, a szakosztály-igazgatójától Dóczi Dorkától azt is megtudtuk, hogy idén a legfiatalabb versenykorosztályokban, a 7-11 évesek között pódiumra lépnek már azok is, akik a Folyondár utcában az elmúlt években ismerkedtek meg a sportág alapjaival. „Szüleiknek, támogatóinknak köszönhetően a tizennyolc legtehetségesebb közülük Olaszországba, Velencébe utazhat nemzetközi edzőtáborba, közelről ismerkedhetnek a versenysporttal, biztos, hogy komoly motivációval térnek majd haza.”

Számos verseny vár természetesen a már komolyabb tapasztalattal rendelkezőkre is, így március legvégén a Magyar Kupa első fordulója Pécsett, aztán Szlovákiában egy rangos nemzetközi viadal, majd a hazai rendezésben a Magyar Kupa második fordulója. 
Egy új formációval, nyolcfős aerobik-dance csapattal is megismerkedhetünk tavasszal, amelynek tagjai Borlai Sára, Fehér Barbara, Gáspár Szilvia, Kangyal Réka, Kiss Lilla, Kolozsvári Anna, Székely Renáta és Tóth Krisztina. „Ez egy olyan újfajta irányzat a versenyaerobikon belül, amelyből mi sem akarunk kimaradni, magam is kíváncsian várom milyen kifutása lesz ennek majd. Elemek terén nincsenek hatalmas elvárások a szabályokban lefektetve, viszont táncolni kétségtelenül tudni kell hozzá.” – magyarázta a szakember.
Persze az egyéni versenyszámok sem sikkadnak el, Kiss Lilla március végén Franciaországban méretteti meg magát, és mindhárom utánpótlás korosztályban akadnak olyan ígéretes trióink, akiktől sokat vár Dóczi Dorka.

 


Hirdetések