2012.02.14. | Műkorcsolya
A műkorcsolyázók és jégtáncosok országos bajnokságát a hétvégén rendezték meg a Jégpalota gyakorló pályáján, ahol a Vasas versenyzői igazán kitettek magukért.

A tavalyi négy érmet megfejelve, idén hét jutott versenyzőinek, és a két felnőtt egyéni versenyszám aranya is Markó Márton és Chiappa Chelsea-Rose révén a Vasasé lett.

Száraz Andrást, az egykori klasszis versenyzőt, ma már neves edzőt, műkorcsolya szakosztályunk irányítóját kértük értékelésre: 
- Nagyon örülök Markó Marci jó szereplésének, fontos volt számunkra, hogy a közepesen sikerült Európa-bajnokság után helyére kerüljenek a dolgok. A rövidprogramban tartotta a lépést vetélytársával, és nagyon jól sikerült kűrjével visszahódította tavaly elveszített bajnoki elsőségét. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy utazhat a március végi nizzai világbajnokságra, nem látom okát, hogy a szövetség elnöksége másként döntsön. A nemzetközi férfi mezőny roppant erős, az olimpiai kvalifikáció szempontjából meg különösen nagy harc dúl mostanság, de a tisztességes helytállásra mindenképpen van remény.

A női győztes Chiappa Chelsea-Rose amerikai – connecticuti – illetőségű hölgy, de már öt éve magyar színekben versenyez. Amikor testvérével Budapesten készül, én irányítom az edzéseit, főként az ugrások terén nyújtok neki segítséget. Ő is ott volt az Eb-n Sheffieldben, neki a világbajnoki részvételre kevesebb esélye van.

A fiatalabb lányok közül Galjana Akopjannal készül a junioroknál, illetve az újoncoknál ezüstérmet szerző Kovács Vanda és Kántor Georgina, mindketten előbbre léptek, javított tavalyi helyezésükön. Kántor Georgina egyébként családjával Moszkvában él, szakosztályunknak tehát Oroszországtól kezdve Budapesten át, egészen az Egyesült Államokig vannak érdekeltségei szerte a világban.
Böröcz Máté megvédte tavalyi elsőségét az újonc fiúknál. Szépen fejlődik, elsajátította azokat a technikai elemeket, amelyek szükségesek az előrelépéshez, így a következő idényben már nemzetközi mezőnyben is megmutathatja majd a tudását.

Eredmények:
Újonc fiúk:
1. Böröcz Máté

Újonc lányok - basic:
3. Fabók Bíborka

Újonc lányok:
2. Kántor Georgina
5. Jászonyi Jára

Junior nők:
2. Kovács Vanda
3. Chiappa Viktória

Férfi felnőtt:
1. Markó Márton

Felnőtt nők:
1. Chiappa Chelsea-Rose 

ja   
fotó: Doba István   

 


Hirdetések