Jenkei Dániel, 2023.03.07. | Vívás

Újabb remek csapatsikert értek el Szilágy Áronék, a magyar kardválogatott ezúttal a padovai világkupán nem talált legyőzőre.

Az elmúlt hétvégén sem maradtunk fényes vívósiker nélkül, ezúttal az egyik legbiztosabb éremszállító "egység", a magyar férfi kardcsapat nyert újabb aranyat a padovai vk-n. Szilágyi Áron mellett a szokásos tagokkal, Decsi Tamással, Gémesi Csanáddal és Szatmári Andrással felállva.

A mieink Törökország ellen melegítettek a 16 között (egyébként a törökök ellen sem formaság vívni már manapság...), majd két távol-keleti ellenfélen, Japánon és Kínán keresztül vezetett az út a döntőig. Azt pedig annyira nem bántuk, hogy ez a sor nem folytatódott, már ami az ellenfeleket illeti, hiszen a hazai olaszok kiverték Koreát a másik elődöntőben.

Persze Padovában a házigazdák ellen vk-döntőt vívni sem leányálom, most azonban az lett, hiszen Szilágyi Áronék elképesztő magabiztossággal húzták be az aranymeccset: 45-30 lett a vége, a legsimább a nap folyamán, háromszoros olimpiai bajnok klasszisunk pedig például plusz kilenccel zárt.

Fényes siker, és kitűnő előjel ez az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikáció előtt.

Egyéniben Szilágyi Áron ezúttal a legjobb tizenhat közé jutásért vívott asszóban búcsúzott 15-14-es vereséggel, akárcsak Rabb Krisztián, aki így nagyon közel volt a számára bravúrt jelentő szerepléstől, de összességében így sem panaszkodhat a 32 közé jutással.
 

Eköznben Athénban tízedik helyen végzett az ottani világkupán a magyar női kardcsapat, soraiban Katona Renátával, míg Reni egyéniben az 59. helyen zárt.
 

Megállás pedig nincs, hiszen a most következő hétvégén a legjobb párbajtőrözők Budapesten vesznek részt Grand Prix-n, természetes a legjobb vasasos férfi versenyzőinkkel a mezőnyben.


Hirdetések