Gy. Szabó Csilla, 2023.03.04. | Kosárlabda

Nehéz meccsnek ígérkezett a salgótarjáni vendégjáték, az első félidő mégis biztosan akadémistáinké volt. A másodikban azonban olyan rosszul támadtunk, hogy ezzel megadtuk az esélyt ellenfelünknek a győzelemre. 

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 22. forduló.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 65-54 (7-11, 14-15, 22-16, 22-12)

Salgótarján: Herendic (9), Hargitai (11/6), Dragasevic (9/3), Kocsis (5/3), Monye M. (3/3). Csere: Molnár (15), Takács (10), Vas-Teplán (3/3).

Vasas: Andrássy (10), Moravcsik (13/3), Kelemen (2), Radics (7), Fekete. Csere: Cseh (4), Medve (12/9), Farkas, Dormán (2), Marcikic (4), Pleesz.


Hiába könyvelhetett csapatunk az idei szezonban majdnem dupla annyi győzelmet (16), mint amennyit soron következő ellenfelünk szerzett (9), Salgótarjába senki sem utazhat nyugodtan, a nógrádi megyeszékhelyen mindenkire nehéz meccs vár. Ezt nagyon jól tudták Stephen Arigbabu tanítványai is, így nagyon erős védekezéssel kezdték a meccset. Ennek eredményeképpen egy kifejezetten pontszegény első negyedet láthattunk, a vendéglátó salgótarjániak a hatodik percben szerezték első kosarukat. Mi valamennyivel jobban haladtunk náluk, hiszen Moravcsik Áron és Radics Gerzson révén ekkor már öt pont állt a Vasas Akadémia neve mellett. A folytatásban Cseh Botond és Marikic Leon voltak eredményesek, s az első negyedet végül négy ponttal nyertük.

A második elején Andrássy Géza és Dormán Balázs révénynyolcra növeltük az előnyünket, ám ezt nem tudtuk túl sokáig tartani, a 17. percben a házigazdák nemcsak kiegyenlítettek, de a vezetést is átvették. Kelemen Ádám ziccerével ismét döntetlen lett, majd Medve Máté hármasával újból előnyhöz jutottunk, egy Medve-Kelemen összjátékot követően pedig Andrássy duplájával nőtt ötpontosra a vezetésünk, amit meg is őriztünk a félidő lefújásáig.

A szünet után Andrássy révén tovább növeltük az előnyünket, amely ekkor már kilenc pontos volt. A folytatásban azonban egyre pontatlanabbul támadtunk, miközben a vendéglátók kifejezetten feljavultak dobásaink terén. Ennek meg is lett a látható eredménye, a salgótarjániak remek hajrával az utolsó másodpercekben fordítottak és egypontos vezetéshez jutottak.

A negyedik negyed elején kiderült, hogy nem csupán fellángolás volt a házigazdák jó szériája, és egyszerűen állva hagyták akadémistáinkat. A 35. percben már tizeneggyel vezettek (53-42). Két perccel később Medve Máté találataival felcsillant a remény az egyenlítésre, de a salgótarjániak gyorsan reagáltak, és ismét tízpont felettire növelték az előnyüket, amit végig meg is őriztek.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a salgótarjániaknak a győzelemhez. A helyes védekezési felfogással kezdtük a meccset, s ez így maradt végig, az első félidőben. A másodikban azonban nem tudtunk a megkezdett úton haladni tovább. S bár nem szeretnék tiszteletlennek tűnni és a vendéglátók teljesítményét kisebbíteni, mégis ki kell mondanom, a támadásunk olyan rossz volt, hogy azzal még egy U16-os csapatot sem tudtunk volna megverni. Képtelenek voltunk a ziccereinket és a tiszta hárompontos helyzeteinket értékesíteni. Ötvennégy szerzett ponttal egyébként sem lehet meccset nyerni ezen a szinten.”

Fotó:hunbasket

 


Hirdetések