2007.03.23. | Kézilabda

Péntek este, 250 néző előtt került sor a Fáy utcában a Vasas-Invitel csapatának Makó elleni fellépésére, a női kézilabda első osztályú bajnokságban. A találkozót Mocsai Lajos csapata várhatta előkelőbb helyről a tabellán, így kötelező elvárás volt a győzelem. A lányok azonban még így is kellemes meglepetést tudtak nekünk okozni, végig hatalmas fölényben játszva győztek.

Vasas Invitel-Makó 45-21 (23-9)
Fáy u. 250 néző
Játékvezetők: Nagy F., Túróczi

Vasas:
Triffa – Kántor 1, Nagy K. 5 (1), Kamper 5, Gaál 4, Tomori 6, Gorova 7. Cs: Tóth Zs. (kapus), Stiener 3, Balog 4, Ábrahám 5, Blaskovits 2, Simon 2, Kolos 1, Edző: Mocsai Lajos 

Makó: Klembucz - Silye, Zámbó, Bartucz 1, Német Zs. 1, Kárpáti, Baunok 2, Cs: Szabó K. (kapus), Vakarcs 10 (1), Csendes 3, Horváth 2, Lévai 2, Kormány, Nagy Sz., Edző: György Ferenc

Az eredmény alakulása: 10 p.: 4-5, 18 p.: 10-8, 24 p.: 15-9, 52 p.: 40-17

Az első percekben főleg Natalia Gorova góljainak köszönhetően, már 4-1-re is vezettünk és nagyon úgy látszott, hogy nem lesz semmiféle izgalom a meccsen. Lányaink azonban mégis gondoskodtak erről, és a hatodik perctől, egy bő öt perces rövidzárlatot produkáltak. Sok volt a labdavesztés, elkapkodtuk a dobásokat és nem sikerült visszazárni a támadások után sem. 
A tizedik percben, miután zsinórban négy gólt lőttek a makói lányok, átvették a vezetést. Mocsai Lajos erre reagálva gyorsan zsűriasztalra dobta  táblácskáját és időt kért. A rutinos szakembernek sikerült is megfognia a mérkőzést, innentől kezdve  tényleg nem volt semmi probléma a Vasas játékával. 
Az első negyed óra után már négyre nőtt az előnyünk. Triffa lehúzat a redőnyt, hosszú percekig nem láthattunk makói gólt. A félidő vége előtti pecekben aztán újra ritmust váltott a csapat, szinte minden támadásunkból eredményesek voltunk, főleg a balszélünk élt, de sokszor remek kombinációk és bejátszások után értünk el szép találatokat.  Gorova  a szórta a gólokat, jól kézilabdázott Kamper is, de Ábrahám Szilvia is fontos pillanatokban volt eredményes. 
A Makó csapata érthetetlen módon teljesen hitehagyottá vált, alig-alig védekeztek, így csöppet sem volt meglepő a félidőre kialakuló félelmetes 23-9-es különbség a mi javunkra.

A második félidő elején Tomori Zsuzsa emelkedett ki a mezőnyből, hiszen támadásban és védekezésben is egyaránt sokat nyújtott. Ekkortájt dobta egyetlen gólját Kántor Anikó is, aki ma visszafogottabban játszott. A félidőben kapust cseréltünk, a beálló Tóth Zsanett  is remek védések sorát mutatta be, és így gyorsan elhúztunk  húsz góllal.
Mocsai Lajos lecserélte több kulcsemberét, és a fiatalok kaptak lehetőséget. A félidő tizedik perce környékén végre a Makó is mutatott valamit, hiszen főleg Blaskovits révén, több ötletes támadásuk volt eredményes. A huszadik percig így állandósult a húsz gól körüli eltérés a csapatok közt. Ekkor visszaállt Tomori Zsuzsa,  Gaál is brillírozott a mieink közül, az utolsó öt percre már huszonötre nőtt a különbség. Mocsai Lajosnak így volt lehetősége többféle támadásvezetést és emberelőnyös szituációt is kipróbálnia. Az utolsó pillanatokban Tomori dobása után a hálóban maradt a labda, ezzel a megalázó góllal tette föl a koronát a Vasas fiatal játékosa addigi teljesítményére. 
A végeredmény végül 45-21 lett. Tomorin kívül kiemelhetjük csapatunkból Balog Beátát, Kamper Olivíát és természetesen Natalia Gorovát is. Az ellenfélnél egyedül a tízgólos Vakarcs teljesítménye megsüvegelendő.

Jól játszott tehát a csapat, egy percre sem álltak le a mérkőzés folyamán, ennek a felfogásnak az eredménye lett a nem mindennapi különbség. Természetesen, ami ennél is fontosabb felléptünk a hatodik helyre, amit jövő héten, az alapszakasz utolsó meccsén kellene megőriznie a gárdának.

dan    

  




Hirdetések