Jenkei Dániel, 2023.02.07. | Vívás

Ismét nézők előtt rendezhették meg a legfiatalabb párbajtőrözők legnagyobb seregszemléjét a Fáy utcában, amely Kulcsár Győzőnek állít emléket.

Az Olimpici Párbajtőr Grand Prix hagyományos budapesti állomását idén is nagyon várták az ifjú párbajtőrözők, a helyszín ezúttal is a Fáy utcai sportcentrum volt, a Sterbinszky-csarnokban és az edzőcsarnokban párhuzamosan zajlottak az asszók.

Azt pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy a pandémiás évek után kezd ez a verseny is visszatérni a rendes kerékvágásba.

Ez több szempontból is megmutatkozott, egyrészt újra 700 fő feletti indulói létszám jött össze, ami már kezd közelíteni a régi csúcsokhoz, az pedig külön örömteli, hogy a legkisebbeknél, a törpiciknél 80 felett neveztek, ami rekordot jelentett.

A verseny nemzetköziségét az adta, hogy többek között ukrán, román, vagy éppen angol vívók is indultak.

A hangulatot pedig nagyban fokozta, hogy immár a szülők is visszatérhettek a lelátóra, remek atmoszférát teremtve ezzel.

Rengeteg kezdő versenyzőnek ez volt az első versenye, ezért is örültünk különösen, hogy a szüleik is láthatták őket, végig nagyon jó volt a hangulat. Megtiszteltető, hogy Nagy Tímea is eljött a szombati megnyitóra, Titi a kezdetek óta szívén viseli az olimpicit, most is sok történetet felemlegettünk Győző bácsi kapcsán, aki ennek az egésznek a kitalálója volt. Szerintem ő is örömmel figyelte volna, hogy ennyi gyerek vívott itt a hétvégén – mondta el Szász-Kovács Emese, szakosztályi társelnökünk, aki oroszlánrészt vállalt idén is a szervezésből.
 


Az említett Győző bácsi pedig természetesen Kulcsár Győző, akinek a nevét viseli a verseny, és akinek az özvegye, Kulcsár Zsuzsa ezúttal is ott volt az eseményen díjátadóként.

Ahogy mondani szokás, ebben a műfajban elsősorban a részvétel, és nem az eredmény a fontos, de azért vasasos vívóink közül Rónaszéki Izabellát mindenképpen ki kell emelnünk, Fridvalszki Ádám tanítványa ugyanis remekül vívva ezüstérmet szerzett a serdülő lányok között.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget a szervezésben, egy nagy vasasos összefogás volt ezúttal is. Szokás szerint az idősebb vívók zsűriztek és segítettek a pástpakolásban, vagy éppen a két csarnok berendezésében. Mindenkivel jól együtt tudtunk működni, így zökkenőmentesen zajlott a háromnapos viadal - tette hozzá Szász-Kovács Emese.


Hirdetések