Jenkei Dániel, 2023.01.31. | Röplabda

A világ egyik legjobb csapatát fogadta kedd este Budapesten a Vasas Óbuda, ráadásul egy nyert szettre is futotta az olasz Conegliano ellen a BL-csoportkörben.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 5. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA-A. CARRARO IMOCO CONEGLIANO 1:3 (-17, 22, -21, -18)

Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 1200 néző. Vezette: Kurtiss (lett), Sarikaya (török)

Vasas: Fricova 8, Papp O. 4, Bannister 21, Boyko 2, Abdulazimova 5, Skrypak 3. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Fábián, Vezsenyi, Török 12, Märcz. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Conegliano: Squarcini 9, Haak 10, Gennari 12, De Kruijf 18, Carraro 2, Gray 7. Csere: De Gennari (liberó), Samedy 9, Wolosz 4, Robinson 7. Vezetőedző: Daniele Santarelli


Már arra nagyon büszke lehet felnőtt röplabdacsapatunk, hogy ismét vendégül láthatta Budapesten a Conegliano gárdáját, ráadásul az olasz klubvilágbajnok ellen igazi BL-hangulatot sikerült varázsolni a Riz Levente-csarnokba.

Egyrészt a  Vasas-szurkolóknak, másrészt a teljes utánpótlásunknak köszönhetően, akik egytől egyig kilátogattak a meccsre. Naná, ilyen világsztárokat azért nem minden nap van lehetőség élőben látni...

A kollektív jó érzést egyébként a Vasas Óbuda napokban tett bejelentése is fokozta, hiszen a sikerek szakmai kovácsa, a görög Giannis Athanasopoulos 2026-ig meghosszabbította vezetőedzői szerződését, ami több mint biztató fejlemény a jövő kapcsán.
 


 

A keddi meccsre visszatérve pedig bátran kijelenthető, hogy nem bizonyultunk illedelmes, pláne nem megszeppent vendéglátónak, hiszen igencsak komoly csatára késztettük a klasszisokkal felálló olaszokat.

A hangulat pedig egyértelműen akkor hágott tetőfokára, amikor a második szettet megnyertük, de arra is nagyon büszkék lehetünk, ahogy a lányok utána helytálltak a meccsen.

A Conegliano végül 3:1-el behúzta a találkozót, de van egy olyan sanda gyanúnk, hogy ez a meccs ettől függetlenül is inkább magyar oldalon marad emlékezetes...

 

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának:
- Fantasztikus atmoszférában remekül játszottunk, csak dicsérni tudom a csapatot. A harmadik szett végjátékában egy-egy védekezésünk vagy feladásunk lehetett volna pontosabb, és akkor talán lett volna esélyünk a még nagyobb bravúrra, de nem tudok rosszat mondani, mert minden játékos kitette a pályára, ami benne volt. Számomra jelenleg a Conegliano a világ legjobb csapata, akiket nagy csatára késztettünk, de jövő héten lesz az igazi harc Mulhouse-ban, ahol ki-ki meccset játszunk majd a továbbjutásért 3500 néző előtt. Örülök, hogy ennyien kijöttek a mai mérkőzésre, fontos, hogy a gyerekek lássanak ilyen játékosokat és csapatokat, mert ez kell ahhoz, hogy tovább tudjon erősödni a röplabda Magyarországon.

Hirdetések