Nagy Dániel, 2023.01.17. | Röplabda

A gyenge kezdés után sikerült egyenlíteni, ám végül – hajszál híján, de – nem tudta röplabdacsapatunk kiharcolni az ötödik szettet a Rzeszów elleni BL-meccsen.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 4. FORDULÓ
DEVELOPRES RZESZÓW–VASAS ÓBUDA 3:1 (10, -18, 13, 23)

Rzeszów, 1900 néző. Vezette: Medvid (ukrán), Ewald (német)

Rzeszów: Centka 9, Wenerska 4, Kalandadze 21, Jurczyk 5, Orvosova 20, Blagojevic 12. Csere: Szczglowska (liberó), Obiala, Binczycka, Rapacz, Szlagowska 1. Vezetőedző: Stéphane Antiga

Vasas: Skrypak 5, Fricova 12, Papp O. 6, Bannister 16, Boyko 7, Abdulazimova 7. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Vezsenyi, Török, Kump 4, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Az esztendő második Bajnokok Ligája-mérkőzése várt a röplabdacsapatunkra kedd este: a lányok teljes kerettel igyekeztek visszavágni a Developres Rzeszów együttesének az őszi szezonban hazai pályán elszenvedett ötszettes vereségért. Ez azonban nem tűnt könnyű feladatnak a jóval magasabban jegyzett lengyel ellenfél otthonában.

A találkozó sajnos nem a reményeink szerint kezdődött, az első szettben mindössze tíz pontig jutottunk, ám dicséret illeti a lányokat, akik felálltak, és a második játszmát hét egységgel nyerték meg. A harmadik szettben is vezetést szereztünk, ám 4–2 után hullámvölgy következett, amiből végül nem tudtunk kikecmeregni, és végül – elsősorban a gyenge nyitásfogadásaink miatt – ismét előnybe kerültek a hazaiak (25–13). A negyedik játszma szorosan alakult, jól tartottuk magunkat az egyik legjobb lengyel csapat ellen, sőt előnyből kezdhettük meg a hajrát (18–19), ám a vendéglátóink végül a rutinjuknak köszönhetően behúzták a negyedik szettet (25–23), ezzel együtt a mérkőzést is.
 


 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után a Vasas Óbuda honlapjának:
Az első szettben talán féltünk kicsit, de szerencsére sikerült hamar elfelejtenünk. A második játszmában a nyitásainkkal nem tudtak mit kezdeni a lengyelek, és a harmadikban is jól teljesítettünk annak ellenére, hogy két állásba beragadtunk. A negyedik szettben nüanszok döntöttek, de továbbra is hiszem, hogy ezektől a meccsektől jobb csapattá válunk. Ilyen szintű ellenfelek ellen minden labdamenetben százhúsz százalékkal kell koncentrálni, különben egyől nagy bajba kerülsz. Továbbra is az a célunk, hogy a CEV Kupában folytathassuk februárban, ezért mindent meg fogunk tenni a folytatásban is.


Hirdetések