Nagy Dániel, 2023.01.11. | Jégkorong

Decemberben is számos meccs várt az U21-es, az U18-as és az U16-os jégkorongcsapatunkra, a fiatalok teljesítményét pedig a vezetőedzők értékelték.

Csapatunk decemberi eredményei az U21-es élvonalbeli magyar bajnokságban:

DEAC Jégkorong Akadémia–Vasas SC 2–5
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék Akadémia 1–2
Budapest Jégkorong Akadémia–Vasas SC 1–4
Újpesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 4–3

Jánosi Csaba vezetőedző értékelése: „Jó hónapot zártunk. Szerencsére decemberben nagyobb szerencsénk volt, mint az eggyel korábbi hónapban. Viszonylag nagy kerettel tudtunk dolgozni, mentálisan és fizikálisan is rendben voltak a fiatalok; van mire építeni az újévben. Kimondottan szoros a tabella, a Budapest Jégkorong Akadémia személyében pedig az éllovast sikerült elkapnunk idegenben, ez sokat jelent a csapatunknak. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy speciális korosztály a miénk, nincsenek állandó keretek, nagy a mozgás innen a felnőttbe, ami könnyedén befolyásolhatja a mérkőzéseket.”

 

Az U18-as csapatunk decemberi eredményei az International League-ben:

Budapest Jégkorong Akadémia–Vasas SC 3–2
Vasas SC–DEAC Jégkorong Akadémia 5–2
Linz–Vasas SC 0–2

Nagy László vezetőedző értékelése: „Három mérkőzésünk volt az elmúlt hónapban, két magyar, illetve egy osztrák csapat ellen; mindegyik az International League középszakaszához tartozott. Elsőként jó iramú, pörgős mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk a BJA otthonában, azt követően a DEAC ellen már a mi akaratunk érvényesült hazai pályán. Karácsony előtt Linzbe utaztunk, ahol a góllövéssel ugyan hadilábon álltunk, de a magabiztos kapusteljesítménynek köszönhetően két találat is elég volt, hogy elhozzuk az összes pontot. A magyar bajnokságban két SZJA elleni mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból, ezekre a következő hetekben kerül sor az IL-meccsek közé beillesztve.”
 



 

Csapatunk decemberi eredményei az U16-os élvonalbeli magyar bajnokságban:

Kárpáti Farkasok–Vasas SC 3–7
Vasas-Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–3
Vasas SC–Budapest Jégkorong Akadémia U15 2–3
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék Akadémia 1–5

Sommer Tamás vezetőedző értékelése: „Decemberben továbbra is sok hiányzóval tudtunk csak kiállni a meccsekre, az időszakot pedig leginkább a gólképtelenségünk jellemezte. A mérkőzéseink nagy részén mi irányítottuk a játékot, de képtelen voltunk betalálni az ellenfelek kapujába. A védekezésünket tekintve sokszor hibáztunk könnyelműség miatt, amiket a ellenfeleink kihasználtak. Ettől függetlenül elértük a célunkat az alapszakaszban, a középszakaszt a felsőházban kezdhetjük meg. Karácsony előtt az U15-ös válogatottban Szabó Bátor és Karsai Ferenc, az U16-osban pedig Karó Levente, Lintner Péter, Hiezl Martin és Németh Vilmos szerepelhetett. Lányaink közül Polónyi Petra – U16-os játékosként – jelenleg is az U18-as vb-n szerepel.”


Hirdetések