Gy. Szabó Csilla, 2023.01.07. | Kosárlabda

A kulcsembereinket nélkülöző női élvonalbeli csapatunk nagyszerűen helyt állt a bajnoki tabella második helyezettje, a Győr ellen. Az izgalmas mérkőzésen ugyan hat ponttal a vendégek nyertek, ám ebből a vereségből ezúttal erőt kell meríteni a folytatáshoz.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 15. forduló.
Vasas Akadémia
– SERCO UNI Győr 74-80 (15-16, 21-24, 22-22, 16-18)

Vasas: Nunn (15), Szerencsés (14/3), Tóth (14), Budácsik (5), Smailbegovic (9/3). Csere: Madár E (3), Madár K. (4/3), Salamon (6), Van Rijs (4).

Győr: Ellenberg (20/3), Dombai (16/6), Mompremier (7), Bach (6),Török (6/6). Csere: Williams (10), Nagy (4), Oroszova (7/6), Dubei (3/3), Weninger (1).


Továbbra is két meghatározó emberünk, Papp Klaudia és Katrina Pardee nélkül volt kénytelen női élvonalbeli csapatunk pályára lépni, ezúttal a Győr ellen, amely így különösen nehéz ellenfélnek ígérkezett. Utóbbi ugyanis remekül szerepel az idei bajnokságban, a Sopron Basket mögött a tabella második helyén áll, eddigi egyetlen vereségét is a listavezetőtől szenvedte el.

Milos Pavlovic a Vasas Akadémia vezetőedzője fiatal játékosokat ültetett tehát a cserepadra, a 16 esztendős Láng-Miticzky Blanka személyében a juniorcsapat alapembere várt arra, hogy a felnőttek között is bemutatkozzon.

Budácsik Dorottyának köszönhetően mi szereztük az első kosarat, és a negyedik percig felváltva vezetett a két együttes. A negyed felénél azonban pontosabb dobásaiaknak köszönhetően előnyhöz jutottak a vendégek, de hét pontnál nagyobb vezetéshez nem jutottak. Schaquilla Nunn, Van Rijs Luca és Smailbegovic Nadja kosarainak köszönhetően pedig minimális, egypontos hátránnyal fejeztük be az első negyedet.


Tóth Orsi (szemben) csapatunk egyik legjobbja volt a Győr ellen

A második játékrész elején Dombai Réka triplájával a vendégek kerültek lépéselőnybe, lányaink azonban hősiesen küzdöttek és a negyed közepén kialakult kilencpontos hátrányból is visszajöttek, s a félidőre mindössze négypontos győri vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A nagy szünet után kiegyenlítettebb lett a küzdelem, Szerencsés Tamara és Smailbegovic egymást múlták felül a pontszerzésben, a 26. perc végére ennek köszönhetően ki is egyenlítettünk (51-51). A győriek azonban ekkor is készen álltak a válaszra, Török két triplájának nagy része volt abban, hogy ismét nyolcpontra húztak el. Tóth Orsolya és Madár Kata duplái révén azonban ismét felzárkóztunk, s négypontos hátránnyal fordulhattunk a végjátékba.

Az utolsó negyedben ugyan a vendégek kezdtek jobban, s úgy tűnt szép lassan el is döntik a mérkőzés sorsát, hiszen a 36. percre kialakult a találkozó legnagyobb különbségű, tizenkét pontos győri vezetése. Ám ekkor Nunn, Tóth és Van Rijs Luca találataival két pontra megközelítettük ellenfelünket. Ezzel azonban el is készültünk az erőnkkel, Dombaiék ismét előnyhöz jutottak, s bár az utolsó percben újra sikerült ebből faragnunk, a lefújást 18 másodperccel megelőző Williams-dupla a győriek javára döntötte el a meccs sorsát.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem teljes a keretünk, ami nemcsak a meccseken, de az edzéseken is nagy kihívást jelent a számunkra, hiszen kis létszámmal vagyunk kénytelenek a bajnoki találkozókra készülni. A mai meccs során posztot is váltott néhány játékosunk, ami korántsem volt egyszerű feladat nekik. Ennek ellenére többnyire sikerült a megbeszéltek szerint játszanunk. Újabb nehézséget okozott, hogy alapembereink már viszonylag korán sok személyi hibát begyűjtöttek. Ennek ellenére többször is visszajöttünk a meccsbe, negyven percen keresztül hajtottunk, amiért büszke vagyok a csapatra. A statisztika szerint több játékelemben is jobbak voltunk ellenfelünknél, ami a szakmai stábbal együtt arra késztet, hogy még keményebben dolgozzunk a bajnokság második felében. Bízom benne, hogy sérültjeink hamar felépülnek, velük együtt pedig a javunkra tudjuk majd fordítani a mostanihoz hasonló szoros találkozókat.

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Úgy gondolom, nagyon jól kezdtük az évet, a mai meccsünkön látszott, hogy a létszámhiány ellenére is jól dolgoztunk az edzéseken. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült meglepetést okoznunk, hiszen keményen küzdöttünk a pályán. Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, nekünk pedig erőt kell merítenünk a mai nagy csatából.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések