Jenkei Dániel, 2022.12.27. | Klub

Háromrészes sorozatban tekintünk vissza a 2022-es év legemlékezetesebb vasasos pillanataira. Jöjjön elsőként a januártól áprilisig tartó szakasz: búcsú Méhes Jenőtől, téli olimpia Tóth Zitával, Illovszky100, röplabda MEVZA -és Magyar Kupa-győzelem, Raduly Józsi bácsi elvesztése, Hepp-kupa és Vasas-tehetségek. 

JANUÁR

Január első napjai a 2022-es évben is az Év Sportolója Gáláról szóltak, és ezúttal is volt bőven okunk az örömre: tokiói hőseink közül Szilágyi Áron és Pap Bianka is az Év Sportolója lett, Raduly Józsi bácsi pedig életműdíjat kapott…



Január 12-én a tragikus hirtelenséggel elhunyt Méhes Jenőre emlékeztünk a Vasas-Pécs meccsen a Komjádiban. Nehéz feledni a sötétségbe borult uszodát, a néma csendet, és a vízen úszó koszorút. Szomorú és szép pillanatok voltak…


FEBRUÁR
Februárban Pekingben rendezték a téli olimpiát. Hatalmas büszkeség volt, hogy alpesi síben tudta képviselni magát a Vasas SC, Tóth Zita révén. Felejthetetlen napok voltak ezek számára is természetesen, amiről talán leginkább a verseny utáni visszatekintő interjúja árulkodik.


fotó: Árvai Károly/NS
 


Február 21-én ünnepeltük Illovszky Rudolf születésének 100. évfordulóját, és aznap tényleg minden labdarúgásunk legkiemelkedőbb alakjáról, Rudi bácsiról szólt.
 


 

Pár nappal később pedig összejött a történelmi MEVZA-siker a Vasas Óbudától Bécsben. A későbbi triplázás első alapköve...


MÁRCIUS

Még mindig a Vasas Óbuda, hiszen március 12-én Érden lett története során tizennegyedszerre kupagyőztes női röplabdacsapatunk. Fantasztikus, megunhatatlan élmény volt ott lenni és átélni újra egy ilyen sikert. Ilyen hangulatra vágyunk minden Vasas-meccsen…

 

Március 16-án aztán 111 éves lett a Vasas Sport Club. Ez alkalomból avattunk emléktáblát az alapítás színhelyén a Vasas család tagjaival.

A Magyar Sakk Szövetség és klubunk szervezésében emlékverseny-sorozat indult útjára legendás szakosztály-igazgatónk, Káposztás Miklós előtt tisztelegve.

Szilágyi Áron pedig parádézott a budapesti kard világkupán 

 

Március 21-én elment Raduly Józsi bácsi…
 


ÁPRILIS

Ez bizony nem áprilisi tréfa volt: a hónap első napjaiban férfi kosarasaink egy csodás Hepp-kupa győzelemmel örvendeztették meg a Vasas családot, de legalább ennyire büszkék lehettünk a női szakág kiemelkedő nevelőmunkájára is, nem beszélve a felnőtt csapat remek hatodik helyezéséről.

 

Április 11-én bejelentettük, hogy elindul a Vasas-tehetségek rovatunk, és bizony, utólag visszagondolva az év egyik legizgalmasabb projektjébe vágtunk bele akkor, hónapokon át bemutatva 28 kiemelkedő ígéretünket az egyéni sportágakból. Nagyon sok munkát fektettünk ebbe a sorozatba és nagyon szerettük. Ahogy mondani szoktuk: folyt. köv.!


 

A hónap végi úszó országos bajnokságon pedig a női váltóink vitték a prímet, komoly vasasos éremtermést összehozva ezzel.

 

Hagyományosan az egyik legkedvesebb eseményünk minden évben a Vasas-közgyűlés, a vírusidőszakot magunk mögött hagyva végre ismét volt ok a közös örömre, hiszen a Vasas család tizenhat újabb tagja kapott kitüntetést április 27-én.

 


Hirdetések