Nagy Dániel, 2022.12.20. | Klub

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják a sportáguk legjobbjait: 2022-ben klubunk adta az összesített lista legtöbb versenyzőjét, szám szerint hetet.

Eredményes évet zártak klubunk versenyzői, akik a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt bizonyították a tudásukat. A teljesítményüknek köszönhetően közülük többen komoly megtiszteltetésben részesültek, amikor a sportági szövetségük az év legjobbjai közé választotta őket. Összesen hét versenyzőnk fért fel az összesített listára, így az egyesületek közül a Vasas SC végzett a képzeletbeli dobogó felső fokán.

Vívólegendánkat, Szilágyi Áront hetedik alkalommal díjazta a hazai szövetség. Sportolónk 2022-ben is kitett magáért: a kollekciójából utolsóként hiányzó egyéni világbajnoki címet is bezsebelte Kairóban, míg ugyanott csapatban ezüstérmet nyert, de említhetnénk az Eb- és világkupa-diadalát is, mint az év nagy pillanatait.

Curlingben „mindent vittünk”, hiszen Nagy Györgyöt és Szekeres Ildikót is elismerték, akik egyaránt remek évet zártak, hiszen közösen megnyerték a vegyes párosok országos bajnokságát, míg a svájci világbajnokságon négy győzelmet aratva a B csoport 5. helyén végeztek, amivel megőrizték a helyüket az A ligában.
 


 

Az előző Extraliga-idény legjobb feladójának választott Fábián Fanny lett a befutó a női röplabdázók között, aki első alkalommal örülhetett a címnek. A strandröpisek esetében sem panaszkodhattunk, a szakágban – ismét – a Villám Lilla, Szombathelyi Szandra duó ért a csúcsra.

 


 


fotó: strandröplabda.hu

A díjazottak közül természetesen az idén első téli olimpiáján részt vevő síelő, Tóth Zita sem maradhatott ki, aki decemberben remek formában kezdte az új szezont, karrierje eddigi legnagyobb eredményét érte el.
 


fotó: Molnár Ádám/Magyarock


Hirdetések