Jenkei Dániel, 2022.12.13. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket már a szerb fővárosban van, szerda este pedig minden bizonnyal parázs hangulatú Eurokupa-visszavágó vár a mieinkre, de az ötgólos előny birtokában egyértelmű cél a továbbjutás.

Zökkenőmentes utazás után kedd délután érkezett meg az A-Híd VasasPlaket csapata Belgrádba, ahol szerdán 20 órától a Crvena Zvezda elleni Eurokupa-nyolcaddöntő vár a mieinkre.

Két héttel ezelőtt a Komjádiban egy remek hangulatú meccsen sikerült öt góllal legyőzni Dejan Szavics gárdáját, így jó kilátásokkal várjuk a visszavágót.

Az már kevésbé jó hír, hogy csapatunknak lesznek hiányzói, hiszen Erdélyi Balázs és Zerinváry Lóránd sem tudott elutazni a szerb fővárosba. Előbbi a Fradi elleni egyébként is balul sikerülő kupaelődöntő során szenvedett fülsérülést, utóbbi pedig kisebb betegséggel küzd.

Szlobodan Nikics kedden este nyolc órától vezényelt edzést a csapatnak a Milan Muškatirović juogszláv olimpiai bajnokról elnevezett Duna-parti uszodában, amelyet gyalog közelített meg a csapat. 

A létesítmény egy monumentális oldallelátóval rendelkezik, és az előzetes várakozások szerint szerda este tele lesz hangos Zvezda-szurkolókkal, így cseppet sem vár könnyű meccs a mieinkre.

 

 

Szava Randjelovics: "Itt váltam azzá, aki most vagyok"
Az esti edzésre menet beszélgettünk a kétszeres olimpiai bajnok Szava Randjeloviccsal. Szerb bekkünk számára ugyanis különleges jelentőséggel bír a holnapi találkozó:
Négy évet játszottam Belgrádban a Crvena Zvezda játékosaként.  17 évesen kerültem ide, és Dejan Szavics kezei alatt váltam azzá a játékossá, aki most vagyok. Csodálatos időszak volt, mindent megnyertünk, amit a klubvízilabdában meg lehet nyerni. Erős kötődés alakult ki bennem a Zvezda iránt, így különleges lesz számomra a szerdai meccs. Először jövök ide ellenfélként Belgrádba, Szavics csapata ellen, ráadásul úgy tudom, a szurkolók is nagyon készülnek. A Zvezda egy olyan nagy klub, mint a Vasas, igazi fanatikusokkal a lelátón, akik pokoli hangulatot tudnak teremteni. Óvatosnak kell lennünk, de felkészültünk, és be fogunk jutni a negyeddöntőbe.

 


A tréning után a vízből kiszálló játékosok első számú kérdése egyébként többnyire az volt, hogyan áll a horvát-argentín vb-elődöntő, és bizony többség elégedetten nyugtázta, hogy Messiék vezetnek.

Ami pedig a szerdai napot illeti, délelőtt egy rövid átmozgató edzés, majd megbeszélés vár a csapatra, hogy aztán este nyolctól a lényegi kérdésekre is választ kapjunk.

Azt mindenesetre Szlobodan Nikics vezetőedző és Bátori Bence csapatkapitány is elmondta egymástól függetlenül, hogy úgy kell tekinteni erre az összecsapásra, mintha most indulna a párharc nulla-nulláról.

Aki pedig kíváncsi a csapat keddi napjára, 14 másodpercbe sűrítve, az kattintson ide.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések