Jenkei Dániel, 2022.12.12. | Vívás

Szilágyi Áron magától értetődő könnyedséggel nyerte meg közel fél év után az első versenyét, az orléans-i Grand Prix-t.

A nyári világbajnokság után a franciaországi Orleáns-ban tért vissza a nemzetközi vívóvérkeringésbe Szilágyi Áron a mögöttünk hagyott hétvégén.

Klasszisunk egyébként kisebb saroksérüléssel bajlódik, és ezt a tény, valamint a közel féléves szünetet figyelembe véve, igazán nem lehettek extra elvárásaink...

Legalábbis így gondolkodtunk mi, mezei halandók, de Áron kicsit másképpen közelíti meg a dolgokat, és ha már elindult, végigverte a mezőnyt, az elődöntőben a koreai Kim-et, a döntőben pedig a mostanság legnagyobb riválisnak számító Bazadzét leiskolázva.

Na jó, előtte azért akadt néhány szorultabb helyzete, de összességében ismét a virtuóz, könnyed és tükörsima vívás jellemezte. Az eredmény pedig egy újabb fényes trófea, és sok-sok leesett áll...


Rabb Krisztián egyébként ugyanitt 35. lett, és örömmel tapasztaljuk, hogy ő is egyre inkább bontogatja szárnyait a felnőtt mezőnyben.

A hölgyeknél pedig Katona Renátának egy szép kerek helyezésszám, a 100. jutott, de ezzel most nem lehetett különösebben elégedett.

 

A férfi párbajtőrözők eközben jóval távolabb, Vancouverben vettek részt világkupán, ahol szintén magyar siker született Siklósi Gergely révén, ami pedig a vasasos versenyzőinket illeti, Koch Máté ott volt a tűz közelében ismét, hiszen kilencedik lett, Nagy Dávid pedig a 140. helyen végzett, aminél biztosan lesz még jobb szereplése.

A Kochhal és Naggyal felálló férfi párbajtőrcsapatunk pedig az ötödik helyen zárt a rendkívül sűrű mezőnyben.
 

Ami pedig a közelmúlt szép nemzetközi, vasasos vonatkozású utánpótlássikereit illeti: joggal lehettünk büszkék Spiesz Annára és Domonkos Emesére, akik a sosnowieci junior kard világkupán zsebeltek be egy ezüstérmet a magyar csapat tagjaiként.

 

(borítókép: FIE)


Hirdetések