Nagy Dániel, 2022.12.11. | Ökölvívás

December 7-10. között rendezte meg a hazai szövetség Miskolcon a felnőtt országos bajnokságot: klubunk képviselői közül nyolcan is dobogóra álltak, közülük ketten bajnoki címet ünnepeltek.

Tavalyhoz képest idén összevontan rendezték meg a felnőtt férfi és női ökölvívó országos bajnokságot, amelyen – a szokásokhoz híven – ismét számos érmet zsebeltek be a Vasas-Süllős képviselői, ami a csapatverseny harmadik helyére volt elég.

A férfiak cirkálósúlyú (86 kg) mezőnyének másodjára rendeztek versenyt a felnőtt ob-n, aminek végén tavalyhoz hasonlóan ismét Tallósi Péter ünnepelhetett. Bokszolónk négy meccset vívott, és nyert meg magabiztosan, így továbbra is ő a kategória hazai királya.

„Mindenki a legjobbat akarja megverni, ezért az én súlyomban indultak a legtöbben – mondja nevetve Tallósi. – Az első nap körülbelül húsz másodpercet bokszoltam, így talán ennek is köszönhető, de rendkívül frissen álltam oda a második meccsemhez. Ott sem volt gond, a harmadik napon viszont K-1-es ellenféllel kerültem szembe, és picit bele is aludtam a mérkőzés elejébe. A harmadik menetben kezdtem a ritmusváltásokat, akkor meg is számolták a srácot, pontozással jutottam a döntőbe. A fináléban már mindent kiadtam magamból, annak is vége lett a második menetben. Összességében jól éreztem magamat, a felkészülés és a súlyom is megfelelő volt. Az év utolsó versenye volt ez, de csak pár napot pihenek; túl nagy a mozgásigényem, imádok edzeni, úgyhogy valószínűleg az ünnepek sem egy helyben üléssel telnek majd.”
 


Tallósi Péter keze a magasban (Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

A másik aranyérmünket Lakos Regina (70 kg) szerezte a női mezőnyben, ő a KSI-s Halász Nóra ellen fejezte be idő előtt a döntőjét. Ökölvívónk nem csak az aranyéremnek, de a legjobb női versenyző díjának is örülhetett.

„A felkészülés tökéletes volt, a súlyt is jól hoztam – külön köszönet emiatt a dietetikusomnak. Az elődöntőben kőbányai lánnyal kerültem szembe, aki technikás és erős volt, de sikerült túljutnom rajta, míg a döntőben nagyon motivált ellenféllel kellett felvennem a harcot, ami sikerült is. A bemelegítésnél már remek állapotba kerültem, nyugodtan bokszoltam, jól sikerült a viadal.”
 


Magabiztosan nyerte a döntőjét Lakos Regina (Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

Fodor Milán (67 kg) címvédőként vághatott neki a miskolci ob-nak, és Tallósihoz hasonlóan neki is négy mérkőzést kellett megnyernie a bajnoki címért. A döntőbe kerülés nem okozott neki gondot, ott viszont az ezüstérmet sikerült megszereznie a kőszegi Buza Rafael ellen.

„Érdekes verseny volt. Mind a négy nap bokszoltam, ráadásul ügyes ellenfelekkel, akik között tapasztalt és kevésbé rutinos bunyósok is voltak. Ami nagyon jól esett, hogy rengeteg helyről kaptam pozitív visszajelzést, sokak szerint rég bokszoltam ilyen jól. Minden nap frissen kezdtem, nem estem a korábbi hibákba, görcsösség nélkül küzdöttem. A döntő is ennek megfelelően zajlott, a második menetben megszámoltattam az ellenfelem, és a harmadikban is azt éreztem rajta, hogy a túlélésért küzd. Ennek ellenére csak az egyik bírónál nyertem én a meccset, így ezüst lett a vége. Érdekes ítélet visszanézve is, de ez Rafael érdemeiből nem vesz el, tehetséges bokszolóról van szó. Nem vagyok elkeseredve, sőt! Nagyon jól sikerült a bajnokság, a szövetségi kapitány is megdicsért, így nincs okom a bánatra.”
 


Fodor Milán támadásban (Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

Vezetőedzőnk, Régi Dániel is elmondta a gondolatait az eseménnyel kapcsolatban.

„A csapatunkból szinte mindenkin látszik a fejlődés, az előrelépés. Bertók Róbert szövetségi kapitány remek ötlete miatt a válogatott versenyzők a hosszú ágra kerültek, emiatt Peti és Milán is minden nap ringbe szállt. Utóbbi döntőjén akár az ő kezét is felemelhették volna, de le a kalappal Buza Rafael előtt, aki tizennyolc évesen is remek meccset vívott Milánnal. Elégedett vagyok a teljesítményekkel, érett erős, kellően agresszív bokszot láttam. Az élversenyzőinken kívül is szépen harcoltak az indulóink, a lehetőségeinkhez képest reális eredményről beszélhetünk.”

A Vasas-Süllős versenyzőinke eredményei a miskolci felnőtt országos bajnokságon (december 7-10.)
1. hely:
Lakos Regina (70 kg)
Tallósi Péter (86 kg) 
2. hely:
Fodor Milán (67 kg)
3. hely:
Kertész Alexandra (52 kg)
Varasdi Vanda (70 kg)
Székely Dóra (81 kg)
Régi Szelina (81 kg)
Lokár Márk (80 kg)
5. hely:
Tóth-Szabó Vilmos 
Budai Natalien (63,5 kg)
Csönge Botond (67 kg)
Kramer Péter (71 kg)
Sallai Márk (80 kg)
Csató Ádám (86 kg)
Nem értek el helyezést:
Heltai Attila 75 kg
Hegyi Barnabás 75 kg
Hunyadi Alex 75 kg
Fülöp Róbert 75 kg
Szabados Béla 80 kg
Brajercsik Attila 86 kg
Farkas Zoltán 86 kg
Lakatos Kristóf 86 kg

Szakmai stáb:
Burján Attila
Körösi Sándor
Lakoczky György
Bartha Zsolt
Ladányi Róbert
Bozai Gyula
Nagy János
Régi Dániel
Boleska Viktória
Kovács Kriszta

A borítókép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség


Hirdetések