Jenkei Dániel, 2022.12.08. | Vízilabda

2020 és 2021 után idén is az FTC-n keresztül vezethetne az út a Magyar Kupa döntőjébe az A-Híd VasasPlaket számára. Az előző két alkalommal nem jártunk sikerrel, de péntek este a Komjádiban szeretnénk hosszú idő után legyőzni a zöld-fehéreket.

Nincs új a nap alatt, ha Magyar Kupa és elődöntő, akkor nekünk az mostanában egy Fradi elleni párharcot jelent.

2020-ban a covid-járvány okozta őrület közepén 13-9-re kaptunk ki a Margitszigeten a zöld-fehérektől a döntőbe jutásért. 

2021-ben pedig Sopronban maradtunk alul 14-10-re, biztató kezdés után, pár héttel Méhes Jenő tragikus halála előtt...

És akkor jött az idei év, amikor pár hete azon a bizonyos cetlin ismét a bajnoki és kupacímvédő Ferencvárost pillanthattuk meg csapatunk neve mellett a sorsolás során.

A helyszín pedig harmadszorra is más lesz, hiszen ezúttal pénteken 20 órától a Komjádi-uszodában néz farkasszemet egymással a két csapat, ami többé-kevésbé mindenkinek hazai pályát jelent majd.
 


Szerdán a szövetség sajtótájékoztatót szervezett a Duna Arénába a négy érintett csapat (a másik ágon 18 órától OSC-Honvéd párharc lesz) játékosaival és vezetőedzőivel. Ahogy ez lenni szokott, visszafogott óvatosság, illedelmes mondatok és néhány humoros megjegyzés jellemezte a nyilatkozatokat. Sokkal okosabbak nem lettünk az esélyeket illetően, de persze nem is azért mentünk oda.

Ezzel együtt is jó volt látni a fiatalabb edzőgenerációhoz tartozó négy egykori kiváló vízilabdázót. A hivatalos rész előtt Varga Dániellel beszélgetve azt is megtudtuk, hogy az OSC jelenlegi edzője egészen pontosan, konkrétan órára és percre emlékszik arra, amikor a Vasas utoljára Magyar Kupát nyert vízilabdában. 

Ez egyébként nem csoda, hiszen Dani 2009-ben a mieink kulcsembere volt, amikor a Szőnyi úton elhódítottuk a trófeát, és persze ott volt akkor a Vasasban az öccse, Varga Dénes is, aki most a pénteki ellenfelünk csapatkapitánya. Arról nem is beszélve, hogy a tizenhárom évvel ezelőtti kupadöntős riválisunknál, az Egernél fiatal titánként ott pólózott Erdélyi Balázs, csapatunk jelenlegi játékosa.

Hát igen, ennyire kicsi a vízilabdavilág, erre mindig rácsodálkozunk...

Az esetleges kupagyőzelemről álmodozni azonban még nagyon távoli és korai, mindenki teljesen jogosan az elődöntővel van egyelőre elfoglalva. Az pedig talán kimondható, hogy idén is a Fradi a párharc esélyese, ám az is tény, hogy a két négygólos vereséggel záruló találkozóhoz képest most sokkal merészebb vágyaink lehetnek előzetesen.

Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics is azt mondta, hogy ha okosan játszunk, akkor a végjátékig meccsben tudunk maradni, és utána már bármi megtörténhet. Amióta egyébként Boban a csapat edzője, a legjobb eredményünk döntetlen volt a zöld-fehérekkel, és egyébként is emberemlékezet óta nem vertük meg a Fradit. Ám egy orbitális közhellyel élve: minden sorozat megszakad egyszer... 

 


Varga Zsolt, az ellenfél edzője, és egyben a válogatott szövetségi kapitánya egyébként méltatta csapatunk Brescia elleni játékát, legalábbis az első két és fél negyedet a hazai meccsen. Azóta pedig a Fradi is játszott az olaszokkal a BL-csoportkörben, és viszonylag simán alulmaradtak, akárcsak mi.

Csapatkapitányunk, Bátori Bence pedig azt is előrevetítette, hogy bizonyára remek hangulat lesz a Komjádiban. Friss és emlékezetes élmény, hogy a Vasas-tábor a szezon két hazai nemzetközi meccsén ismét megmutatta magát, így nagyon bízik benne mindenki, hogy péntek este is ott állnak majd a csapat mögött. (Jegyvásárlás itt.)

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 

Ha ez így lesz, és a vízben is érvényesül a mieinknél a forró szív, hideg fej-elv, akkor bizony bármire képesek lehetünk. A bármi pedig jelen esetben a szombati döntőbe való "kvalifikációt" jelenti.

Hajrá, Vasas, Angyalföld!

 

 

(borítókép: Kovács Anikó/MVLSZ)


Hirdetések