Gy. Szabó Csilla, 2022.11.24. | Kosárlabda

Rosszul kezdett csapatunk a Megyeri Tigrisek ellen, a végén azonban remekül hajráztunk. Akadémistáink sorozatban ötödik győzelmüket aratták, s ezzel megerősítették helyüket a tabella élmezőnyében.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 11. forduló.

Vasas Akadémia – Phoenix-MT Fót 84-79 (16-23, 24-21, 23-24, 21-11)

Vasas: Moravcsik (3), Andrássy (14), Fekete (6/6), Radics (9), Kelemen (12/3). Csere: Farkas (11/6), Dormán (4/3), Marcikic (7/3), Cseh (8/3),  Bagó (6), Pleesz (1), Szabó (3/3).

Fót: Varga (21/3), Katona (17/6), Bonifert (3), Horváth (8) Nagy (4). Csere: Santiago (24/6), Bálint (2), Richter, Kékesi.


Négy győzelmes sorozattal a háta mögött, a tabella előkelő harmadik helyén állva fogadta együttesünk a Megyeri Tigriseket, akik négy-hatos arányukkal a középmezőny végén, a tizedik helyet foglalták el. Ennek fényében kicsit meglepő volt, hogy a vendégek kezdtek meggyőzőbben, a harmadik perc derekán már 6-0-ra vezettek. Ekkor szereztük első kosarunkat, Andrássy Géza révén, ám a rossz sorozat nem tört meg. Az újpestiek továbbra is eredményesebben támadtak, az ötödik perc közepére már nyolc pontosra nőtt az előnyük (10-2). Következő duplánkat Farkas Attila dobta, de neki sem sikerült ezzel lendületbe hoznia csapatunkat, a hatodik perc végére már tizenhárommal vezettek a vendégek (17-4). A negyed végére sikerült hétpontosra csökkenteni a hátrányunkat

A második játékrészben nagy csata alakult ki a két együttes között, a tigrisek azonban továbbra is nagyon jól tartották magukat, négy pontnál nem engedtek minket közelebb. A mérkőzés szempontjából azonban ekkor az tűnt a legfontosabbnak, hogy akadémistáink egyelőre ne engedjék a vendégeket nagyobb előnyhöz jutni. A félidei négy pontos újpesti vezetés nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A szünet után Kelemen Ádám támadó lepattanót szedve szerezte az első kosarunkat, s ezzel először kerültünk két pontnyi távolságra ellenfelünktől. A fóti választ követően Fekete Viktor talált be távolról, s már csak egy volt a különbség (46-45). A mérkőzés során a 23. percben sikerült először egyenlítenünk, mégpedig Dormán Balázs triplájával (50-50). Kelemen Ádám kosarával pedig végre a vezetést is megszereztük a következő percben (52-50). A vendégek azonban visszavették a mérkőzés irányítását és öt pontos hátrányból várhattuk az utolsó negyedet.


Andrássy Géza küzd a labdáért

A várva várt nagy hajrára a 37. perc végéig kellett várni. Kelemen hármasával kettőre csökkent a hátrányunk, majd egy perccel később Cseh Botond egyenlített (77-77). A következő kosár Andrássy nevéhez fűzödött, s kicsit több mint egy perccel a meccs vége előtt két pontos előnyhöz jutottunk.  Erre ugyan Santiago még válaszolt, az utolsó percben azonban Farkas triplája, és Andrássy duplája a javunkra döntötte el a mérkőzés sorsát.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Néha nyersz, mégsem vagy boldog. A mai nap ilyen volt. Rossz hozzáállással kezdtük a meccset és egyszerűen nem találtuk meg a ritmusunkat. Ebben nagy szerepet játszott, hogy ellenfelünk nagyon jól felkészült a találkozóra. Megérdemelték volna, hogy nyerjenek. Úgy gondolom, ha máskor is úgy játszanának, mint ahogy ma tették, akkor sokkal több győzelmük lenne. Sok sikert kívánok az újpestieknek!”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„A meccs elején dekoncentráltan és a szokásosnál kevésbé lendületesen kezdtünk, csak nyomokban lehetett felfedezni a saját játékunkat. A második félidőben azonban kezdtünk összeállni, voltak jó periódusok, amelyeket sikerült jól megragadnunk. A mai hibákból azonban tanulni kell, nem szabad ilyen rosszul kezdenünk egy mérkőzést, mert az könnyen megbosszulhatja magát. Gratulálok a Megyeri Tigrisek csapatának, jó mérkőzés volt.”

Fotók: Láng Győző


Hirdetések